Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gaashekwerk

Ben je op zoek naar een flexibele en budgetvriendelijke tuinafsluiting? Wil je een afrastering plaatsen om te voorkomen dat je dieren weglopen? Of ben je van plan om je bedrijfsterrein af te bakenen met een stevig hek? In al deze gevallen is gaashekwerk een uitstekende optie. In dit artikel ontdek je meer over de mogelijke uitvoeringen van zo’n gaashek, de gemiddelde prijs per meter, de eventuele alternatieven, …

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Hoe gaashekwerk plaatsen?
Gaashekwerk prijs
Zelf plaatsen of vakman?
Alternatieven voor gaashek
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor gaashekwerk?

Gaashekwerk bestaat uit metaaldraden die tot gaas vervlochten zijn. Het gaat doorgaans om verzinkte en geplastificeerde staaldraden. We spreken ook wel van draadgaas of harmonicagaas hekwerk. Waarom is hekwerk met gaas zo’n populaire keuze? Enkele grote voordelen op een rij:

 • Budgetvriendelijk: hekwerk met gaas is 1 van de meest budgetvriendelijke afsluitingen. Bovendien bepaal je zelf de uiteindelijke prijs van jouw gaashek. Ga je bv. voor een goedkope standaard draadafsluiting of voor een uitvoering met een bovenbuis en betonplaat? Of kies je voor nog stabielere, stevigere draadpanelen? Het kan allemaal!
 • Open uitstraling: door de gaasdraad behoud je een open uitstraling, in tegenstelling tot bv. steenkorven of tuinschermen. Heb je liever geen inkijk in je tuin? Dan kan je gewoon een zichtdoek, klimop of een andere zichtbreker tegen je gaasafrastering plaatsen.
 • Brede waaier aan uitvoeringen: gaashekwerk dekt een brede lading. Op basis van de functie en de gewenste uitstraling kan je kiezen uit meerdere types gaashekken, kleuren, afmetingen, afwerkingen, … Verder lees je meer over de mogelijke uitvoeringen van een gaashek.
 • Lange levensduur: ga je voor kwalitatief hekwerk met gaas? Dan ben je zeker van een afsluiting met een lange levensduur en dus een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Verzinkte staaldraden zijn uitstekend bestand tegen de weersinvloeden. Bovendien vergt een gaashek geen onderhoud.
 • Meerdere doeleinden: een gaasafrastering voor de tuin komt uiteraard het vaakst voor. Maar zo’n hekwerk is ook uitstekend geschikt om te voorkomen dat je dieren weglopen, om het terrein van een bedrijf af te bakenen en te beveiligen, …

Wil je gaashekwerk plaatsen? Via onze offerteservice kom je vrijblijvend in contact met meerdere vakmannen actief in je buurt voor advies en prijzen op maat. Start je aanvraag hier!

gaashek

 

Mogelijke uitvoeringen van gaashekken

Je vindt altijd het gedroomde gaashekwerk op maat van jouw project. Er bestaan namelijk tal van opties op vlak van types, kleuren, beveiliging, afwerking, … Die verschillende keuzes beïnvloeden zowel de functie als het uitzicht van je gaashek. Een overzicht:

 

1. Type gaashekwerk

Afhankelijk van je budget en de functie van je afsluiting kies je eerst het type gaashek. Een standaard afrastering met gaasdraad is de meest budgetvriendelijke keuze. Wil je zo’n draadafsluiting graag extra verstevigen? Dan kies je best voor een uitvoering met een bovenbuis en/of een betonplaat onderaan. Naast zo’n flexibel hek met gaas zijn er ook nog vormvaste draadpanelen. Die zijn gemiddeld iets duurder, maar ook steviger, stabieler en duurzamer.

 

2. Kleuren

Groen gaashekwerk komt het meest voor. Daarnaast is ook zwart gaas hekwerk een populaire, tijdloze keuze. Maar naast die twee kleuren is een gaashek ook nog in andere RAL-kleuren verkrijgbaar. Ga je voor een hek met gaas op maat? Vraag dan bij je plaatser zeker naar de mogelijke tinten waaruit je kan kiezen voor je afsluiting.

 

3. Hoogte

Ook de hoogte van je afsluiting kan je bij een gaashek zelf bepalen. De uiteindelijke hoogte hangt vooral samen met het doel van je afrastering. Standaard afmetingen zijn 120 of 150 cm hoog (met bv. een poortje), maar ook gaashekwerk van 180 cm hoog komt vaak voor. Is een optimale beveiliging van je tuin of bedrijf een belangrijk aandachtspunt? Dan kan je ook kiezen voor gaashekwerk van 2 meter hoog.

 

4. Grootte van de mazen

De wijdte van de mazen van de gaasdraad kan ook verschillen per toepassing. Gaat het om eenvoudig gaashekwerk met klimop? Dan kan je gerust gaan voor de standaard grootte van de mazen. Wil je echter je bedrijfsterrein beveiligen? Dan zijn nauwere mazen meer aangewezen. Zo is het een pak moeilijker om het gaashek te beklimmen of te beschadigen. Ook qua draaddikte en maasvormen zijn er trouwens meerdere opties. Naast het klassieke harmonicagaas hekwerk zijn er dus nog meer mogelijkheden.

 

5. Afwerking

Verkies je een open uitstraling? Dan hoef je je gaashek na de plaatsing niet verder af te werken. Dat is wel het geval als je liever nieuwsgierige blikken vermijdt in je tuin, bedrijf, … In dat geval kan je werken met een zichtdoek of een andere zichtbreker die je tegen het hek met gaas plaatst. Hou je eerder van een natuurlijke uitstraling? Dan is gaashekwerk met klimop ook een ideale keuze.

 

Welk gaashekwerk kies ik het best?

Dat hangt vooral af van het doel van de afsluiting en het gewenste uitzicht. Een eenvoudige tuinafsluiting met een poortje zal bv. lager zijn dan een gaashek rond een bedrijfsterrein. Afhankelijk van jouw wensen kies je voor een basisvariant of voor eventuele extra opties met afwijkende maasgroottes, puntdraden bovenaan, …

TIP: vraag zeker voorstellen aan bij meerdere vakmannen. Zo kan je gericht hun aanbod, maar ook de prijzen, uitvoertermijnen, … vergelijken. Je kan meerdere specialisten vrijblijvend contacteren via onze offerteservice.

 

Hoe gaashekwerk plaatsen?

Gaashekwerk plaatsen lijkt niet de moeilijkste klus, maar het vergt toch de nodige precisie en expertise. Anders loop je het risico op verzakkingen, hekwerk dat niet waterpas staat, schade bij rukwinden, … Een vakman volgt doorgaans de volgende stappen:

 1. Locatie bepalen + voorbereiden

  Een specialist bepaalt eerst de exacte locatie van je gaashek. Is dat gebeurd? Dan bereidt hij de ondergrond voor door eventueel puin, boomstronken, … te verwijderen. Daarna plaatst hij de nodige piketpaaltjes met een spandraad. Zo bepaalt hij ook de positie van de tussenpalen en ben je zeker van een perfect waterpas hekwerk.

 2. Palen voor het gaashek plaatsen

  De palen voor het hekwerk met gaas zet een vakman doorgaans vast met staanders in (snel)beton. Dat biedt de beste garantie op een stabiele afrastering zonder verzakkingen in de toekomst. In deze fase gaat de vakman ook nog een extra keer na of de palen mooi recht staan met een waterpas, reilat, …

 3. Aanbrengen van het gaas voor het hekwerk

  Ten slotte bevestigt de vakman de gaasdraad of de draadpanelen aan de palen. Afhankelijk van het type gaashek gebruikt hij daarvoor bevestigingsmateriaal op maat (clips, spandraden, …). Ook een eventueel poortje monteert hij in deze laatste fase.

Op zoek naar een vakman in je buurt? Je kan gratis advies en prijzen op maat aanvragen bij meerdere vakmannen via onze offertepagina.

 

Gaashekwerk prijs

De kosten voor je gaashekwerk hangen vooral af van het type, het aantal lopende meter, de gekozen uitvoering, … Gemiddeld mag je rekenen op een prijs van 15 à 60 euro per lopende meter (excl. btw en plaatsing). Een kort overzicht van de prijzen voor een gaashek per type:

Type gaashekwerkGemiddelde prijs per lopende meter (excl. btw en plaatsing)
Standaard hekwerk met gaas€ 15 à 25
Gaashekwerk met bovenbuis€ 30 à 40
Gaashekwerk met bovenbuis en betonplaat€ 40 à 60
Gaashekwerk met draadpanelen€ 45 à 60

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen voor gaashekwerk per meter, exclusief de plaatsing ervan. Ben je benieuwd naar een eindprijs voor jouw hekwerk met gaas? Dan vraag je best voorstellen aan bij meerdere vakmannen in je buurt. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook mogelijke uitvoeringen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

hekwerk gaas

 

Zelf gaashek plaatsen of vakman inschakelen?

Je kan een vakman inschakelen om je gaashek te laten plaatsen, maar ook doe-het-zelven is een optie bij dit type afsluiting. Wat is de beste keuze in welke situatie? Een overzicht van beide mogelijkheden:

 

OPTIE 1: zelf gaashekwerk plaatsen

Ben je handig en heb je de nodige kluservaring? Dan kan je eventueel gaashekwerk kopen in een doe-het-zelfzaak en zelf je tuinafrastering plaatsen. Er bestaan pakketten met gaashekwerk, compleet met palen, bevestigingsmaterialen, enz. Hou wel goed rekening met belangrijke aandachtspunten als een plaatsing gelijk met de grond, afmetingen om vergunningsvrij je hekwerk te plaatsen, …

 

OPTIE 2: gaashekwerk laten plaatsen

Wil je zeker zijn van een stabiele constructie zonder verzakkingen in de toekomst? En een gaashek op jouw maat met kwaliteitsvolle materialen? Dan is een vakman inschakelen nog altijd de beste en meest veilige optie. Bovendien bespaar je jezelf op die manier ook heel wat tijd en moeite. Qua arbeidskosten mag je gemiddeld rekenen op ongeveer 15 euro per lopende meter.

Voorstellen van meerdere vakmannen vergelijken? Dat kan snel en eenvoudig via onze offerteservice.

 

Alternatieven voor een gaashek

Nog niet zeker welke tuinafsluiting je graag wil plaatsen? Naast gaashekwerk zijn er uiteraard nog andere alternatieven om uit te kiezen. We zetten er enkele op een rij:

 

1. Andere types hekwerk

Naast een hek met gaas bestaan er nog andere types hekwerk om je tuin af te sluiten. Verkies je bv. een afsluiting met een exclusievere, luxueuze uitstraling? Dan is metalen sierhekwerk zeker het overwegen waard. Er bestaan zowel strakke, moderne varianten als landelijke uitvoeringen met decoratieve ornamenten. Wil je eerder het natuurlijke karakter van je tuin in de verf zetten? Dan is houten hekwerk in een houtsoort naar keuze ideaal.

Prijs: € 20 à 90 per lopende meter (excl. btw en plaatsing). Ontvang gratis offertes op maat.

 

2. Steenkorven

Heb je liever geen inkijk in je tuin? In plaats van een zichtbreker tegen je gaashek aan te brengen, kan je ook kiezen voor strakke steenkorven. Dat zijn korven uit gegalvaniseerd staal die je kan laten opvullen met een gesteente naar keuze: lavasteen, graniet, keien, … Die keuze is bepalend voor de uiteindelijke uitstraling van je tuinafsluiting. Ook de hoogte, de dikte van de korven, de maasgrootte, … bepaal je helemaal zelf.

Prijs: vanaf € 150 per lopende meter (excl. btw en plaatsing). Ontvang gratis offertes op maat.

 

3. Tuinschermen

Een tuinscherm is een breed begrip. Je kan zo’n tuinafsluiting vinden op maat van elk budget en stijl. Ga je voor de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van composiet of kunststof? Of draagt de charme en tijdloosheid van hardhout jouw voorkeur weg? Kies je voor de natuurlijke look van een gevlochten wilgenscherm of voor de strakkere uitstraling van betonnen palen met hout? Vraag zeker naar de verschillende mogelijkheden bij meerdere specialisten in je buurt!

Prijs: € 10 à 200 per lopende meter (excl. btw en plaatsing). Ontvang gratis offertes op maat.

 

4. Betonnen afsluiting

Bij een betonnen afsluiting denk je misschien vooral aan gewone, kale betonplaten, maar er zijn meerdere varianten mogelijk. Je kan je betonplaten laten begroeien met klimop, je kan kiezen voor beton met een houtstructuur, je kan beton combineren met andere materialen als hout, … Zo koppel je de duurzaamheid van beton aan een uitstraling naar keuze.

Prijs: € 30 à 60 per lopende meter (excl. btw en plaatsing). Ontvang gratis offertes op maat.

 

Offertes voor afsluitingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw afsluiting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers