Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Betonnen afsluiting: uitvoeringen en prijzen

Betonnen afsluitingen hebben misschien wel een kil imago, maar dankzij de uiteenlopende vormen, kleuren en afwerkingen waarin ze gemaakt kunnen worden, zijn ze erg geschikt als tuinomheining. Ze zijn stevig, bieden veel privacy en vragen nauwelijks onderhoud. Op deze pagina vind je een overzicht van de mogelijke uitvoeringen van afsluitingen in beton en hun gemiddelde prijs.

 

Uitvoeringen van betonnen afsluitingen

Beton is bijzonder veelzijdig en toepasbaar in diverse stijlen. Het kan bovendien makkelijk gecombineerd worden met andere materialen. Een overzicht van enkele populaire uitvoeringen van betonnen afsluitingen:

 

betonnen afsluiting met platen 1) Betonplaten tussen betonpalen

Deze constructie is een klassieke en redelijk goedkope vorm van een betonnen afsluiting. Ze bestaat uit betonnen palen die voorzien zijn van gleuven. Hierin worden vervolgens de betonplaten geschoven tot de gewenste hoogte van de schutting is bereikt.

Deze afsluiting is ideaal wanneer je met een beperkt budget zit, het uitzicht niet van belang is of wanneer je de omheining wil laten overgroeien met planten.

Prijs: vanaf +/- 30 euro per lopende meter (excl. plaatsing)

Ontdek hier meer over tuinafsluitingen met betonplaten.

 

 

afsluiting beton hout 2) Betonnen afsluiting combineren met hout

Het is ook mogelijk om beton met hout te combineren. Het gaat dan vaak om een schutting met een betonplaat onderaan, die de omheining beschermt tegen de vochtige grond, en betonnen palen met gleuven. Tussen deze betonnen palen worden dan tuinschermen uit hout geplaatst.

Het grote voordeel van deze uitvoering is dat je kan genieten van de warme look van hout en de stevigheid van beton.

Prijs: vanaf +/- 50 euro per lopende meter (excl. plaatsing, prijs sterk afhankelijk van de gekozen houtsoort)

Ontdek hier meer over schuttingen met hout en beton.

 

 

betonnen schermen met structuur 3) Betonnen schermen met structuur

Betonnen schermen met structuren zijn de laatste jaren erg populair geworden. Je kan bij deze schutting bijvoorbeeld kiezen voor betonnen schermen met een houtnerf- of keienstructuur.

Door te kiezen voor een dergelijke uitvoering van betonnen afsluiting kan je makkelijk de kille look van klassieke betonplaten vermijden en dus een moderne schutting uit beton creëren.

Prijs: vanaf +/- 80 euro per lopende meter (excl. plaatsing)

Hier vind je meer info over betonschermen met houtstructuur.

 

Bovengenoemde prijzen gelden voor afsluitingen met een standaardhoogte van 180 cm. De precieze prijs van een afsluiting in beton zal onder meer bepaald worden door de gewenste afwerking, het totaalaantal meters en de aanbieder. Het is dan ook aangeraden om offertes aan te vragen bij verschillende plaatsers van tuinafsluitingen. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de voordeligste aanbiedingen ontdekken. Via de offertedienst kan je vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij specialisten in tuinomheiningen. Klik hier om prijzen op maat te ontvangen.

 

 

Onderhoud en afwerking

– Zoals reeds gezegd vereist een betonnen afsluiting nauwelijks onderhoud. Na verloop van tijd kan het beton door opspattend water of door mosgroei wel wat vuil worden. De betonplaten af en toe eens afspuiten met een hogedrukreiniger volstaat dan om de schutting in goede staat te houden. Combineer je beton met hout, dan zal je het hout voldoende moeten beschermen tegen rot. Je kan eventueel een beits aanbrengen als je de natuurlijke verkleuring door het zonlicht wil vermijden.

– Je kan je betonnen afsluiting natuurlijk ook op verschillende manieren afwerken. Je kan de schutting bijvoorbeeld laten begroeien met klimop om de kille uitstraling van het grijze beton wat te compenseren. Een andere mogelijkheid om dit te bereiken is het schilderen van de betonplaten. Heb je een afsluiting die beton en hout combineert, dan kan je het hout natuurlijk ook in allerlei kleuren verven.

betonnen afsluiting plaatsen

 

Fundering nodig voor afsluiting in beton?

Wil je een betonnen afsluiting plaatsen, dan moet deze natuurlijk stevig in de grond verankerd worden. Bij een afsluiting met klassieke betonplaten worden de palen, waartussen de platen komen, in de grond vastgezet met beton. De palen moeten diep genoeg zitten om voldoende stevigheid te bieden. Bij afsluitingen met een betonplaat onderaan fungeert deze plaat eigenlijk als fundering. Deze moet dan ook voldoende diep verankerd worden.

Ben je op zoek naar een vakman voor de plaatsing van een betonnen afsluiting? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat aanvragen bij professionele plaatsers van tuinafsluitingen.

 

Offertes voor afsluitingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw afsluiting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers