Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vlechtband lamellen voor tuinafsluiting

Wil je meer privacy creëren bij je doorzichtige draadafsluiting, dan zijn PVC lamellen een snelle en goedkope oplossing. Vlechtband lamellen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en je kan ze op verschillende manieren invlechten zodat het perfect pas bij jouw gewenste stijl. Info, prijzen & tips voor de plaatsing vind je in dit artikel.

 

Ga naar de webshop

 

zichtbreker voor draadafsluiting met lamellen

 

 

Welke lamellen kopen voor je draadafsluiting?

Er zijn heel wat verschillende soorten vlechtband lamellen verkrijgbaar. Het eerste wat je moet doen is de maaswijdte van je draadafsluiting / tuindraad nameten. De meest voorkomende mazen (Bekaert draad) zijn 50mm breed. Daarnaast heb je ook wel eens andere merken die werken met een maaswijdte van 60mm. Vlechtband kan je kopen op rollen van 25, 50, 75 of 100 meter. Zie webshop.

 

Kwaliteit & sterkte

Aangezien de lamellen veel in contact komen met de buitenomgeving kijk je ook best na wat hun resistentie is. Heb je huisdieren of spelende kinderen in de tuin dan kies je best voor lamellen die dik genoeg zijn. Goede kwaliteit is uiteraard ook altijd UV-bestendig.

 

Vlechtband kleuren

Op gebied van kleuren vind je vlechtband lamellen het vaakst terug in groen of zwart. Ze zijn ook verkrijgbaar in diverse andere kleuren zoals bruin, grijs

 

Tip: Meer privacy met een zichtdoek

Lamellen waren vele jaren erg populair maar maken steeds vaker plaats voor zichtdoeken. Deze zijn net iets vlotter aan te brengen, zorgen voor een betere afscherming en zien er bovendien ook strakker uit. Bekijk de verschillende soorten in de webshop.

 

 

 

Hoe vlechtband plaatsen?

Ook als je geen handige Harry bent is het perfect mogelijk zelf lamellen te plaatsen. Het enige dat je nodig hebt is veel tijd, een meter en een breekmes of schaar. Door de afsluiting en de lamellen nat te maken kan je het glijden vergemakkelijken. Samen bij de lamellen vind je een uitgebreid stappenplan van A tot Z met bijhorende tekeningen.

 

 

Prijs lamellen voor draadafsluiting

De prijs van lamellen varieert sterk naargelang de leverancier en gekozen kunststof. Wanneer je kiest voor een bekend merk zoals GMP mag je rekenen op een kostprijs van ongeveer 12 euro per lopende meter voor een afsluiting van 180cm hoog. Wanneer je een ruitvormige afsluiting hebt zal de kostprijs nog iets hoger zijn door de overlappingen. Reken hiervoor op 21 euro per lopende meter afsluiting.

Zichtdoeken zijn iets goedkoper. Gemiddeld betaal je 3 tot 10 euro per lopende meter naargelang de kwaliteit, hoogte en doorzichtbaarheid.

Benieuwd naar het complete aanbod? Neem een kijkje in de webshop.

 

 

Ga naar de webshop

 

 

Offertes voor afsluitingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw afsluiting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers