Lamellen

Met lamellen kan je doorzichtige afsluitingen zoals draadafsluitingen afschermen. Je kan zelf patronen maken maar ook voor een strakke afwerking kiezen. Ze zijn verkrijgbaar in groen, zwart en zelfs diverse houtimitaties.

 

lamellen afsluiting

   

  Welke lamellen kiezen

  Er zijn heel wat verschillende soorten lamellen verkrijgbaar. Het eerste wat je moet doen is de maaswijdte van je afsluiting nakijken. De meest voorkomende maten zijn: 50 x 36 – 100 x 51 – 100 x 63 – 100×100 en 50 x 50 voor ruitvormige afsluitingen. Aangezien de lamellen veel in contact komen met de buitenomgeving kijk je ook best na wat hun resistentie is. Heb je huisdieren of spelende kinderen in de tuin dan kies je best voor lamellen die dik genoeg zijn.

   

  De plaatsing

  Ook als je geen handige Harry bent is het perfect mogelijk zelf je lamellen te plaatsen. Het enige dat je nodig hebt is veel tijd, een meter en een breekmes. Door de afsluiting en de lamellen nat te maken kan je het glijden vergemakkelijken. Op de site van Gamma of Brico vind je een uitgebreid stappenplan van A tot Z met bijhorende tekeningen.

   

  Prijs

  De prijs van lamellen varieert sterk naargelang de leverancier en gekozen kunststof. Wanneer je kiest voor een bekend merk zoals GMP mag je rekenen op een kostprijs van ongeveer 12 euro per lopende meter voor een afsluiting van 180cm hoog. Wanneer je een ruitvormige afsluiting hebt zal de kostprijs nog iets hoger zijn door de overlappingen. Reken hiervoor op 21 euro per lopende meter afsluiting.

   

   

  offerte tuinaanleg