Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Ondoorzichtige en gesloten omheiningen

De tuin is een belangrijk onderdeel van de woning en hou je vanzelfsprekend zoveel mogelijk privé. In dit artikel overlopen we de verschillende soorten omheiningen en geven we originele tips mee die kunnen zorgen voor meer privacy en tegelijkertijd ook de tuin verfraaien.

 

Stap 1: Een gesloten omheining kiezen

Het plaatsen van een gesloten omheining zal een belangrijke keuze zijn om meer privacy te krijgen. Pasanten en geburen met ramen op het gelijkvloers zullen geen inzicht meer hebben zodat je gezellig in de tuin kan zitten zonder een onbehaaglijk gevoel te krijgen. In het artikel ‘Soorten omheiningen‘ vind je een overzicht van alle mogelijkheden voor gesloten afsluitingen met het bijhorende informatie over de kostprijs, het onderhoud en de duurzaamheid.

Klik hier voor een overzicht van de soorten omheiningen.

 

 

STAP 2: Inkijk uit de hoogte beperken van omringende buren

Niets vervelender dan een buurman die op het eerste verdiep enkele grote ramen heeft die recht uitkijken op je terras, woning of veranda. Zelfs wanneer je weet dat ze niet nieuwsgierig zijn kan het toch een onaangenaam gevoel teweegbrengen. Om dit probleem op te lossen kan je gelukkig kiezen uit enkele natuurlijke oplossingen die niet alleen zorgen voor meer privacy maar ook voor een gezellige, natuurlijke omgeving.

 

Bomen

Eén van de vaakst gekozen oplossingen om de inkijk van buren tegen te gaan zijn bomen. Niet onterecht want bomen worden niet alleen heel hoog maar geven ook meer cachet aan de tuin. Kijk steeds goed na welke boomsoort je kiest en kijk ook na of de bomen geen schaduw zullen geven op het terras of bij de buren. Snel groeiende bomen zullen snel zorgen voor meer privacy maar vergen ook meer onderhoud. Ten slotte moet je ook rekening houden met de seizoenen. Heel wat bomen verliezen hun blad waardoor de buren in de wintermaanden toch zicht hebben op de tuin. Tijdens de koude wintermaanden zit je niet vaak buiten dus dat zou geen probleem mogen zijn. Heb je echter ook een veranda dan kan dit natuurlijk best vervelend zijn. Een dennenboom of een hulst zijn twee voorbeelden van bomen die hun blad niet verliezen.

 

Steenkorven

Je kan de inkijk van buren ook beperken door het plaatsen van steenkorven. Deze zijn veel minder drastische en vergen in tegenstelling tot bomen geen onderhoud. Je kan het formaat volledig zelf bepalen en ze kunnen bijdragen tot de algemene sfeer en comfort van de tuin. Zo kan je bv. steenkorven plaatsen van 2 meter net naast het terras. Deze zorgen dan voor heel wat privacy en houden tegelijkertijd heel wat wind tegen. Zo kan je ’s avonds nog langer buitenzitten. Bovendien zijn steenkorven ook heel leuk om uit te lichten met sfeerverlichting.

Klik hier voor meer foto’s en informatie over steenkorven.

 

gesloten omheining steenkorven

 

De veranda afschermen

Het voornaamste doel van de veranda is meer voeling hebben met de tuin. Het is dan ook jammer wanneer buren in de veranda kunnen binnen kijken. Heb je onvoldoende plaats om bomen te plaatsen of nemen ze teveel licht af? Overweeg dan de plaatsing van een zonnewering. Hiermee kan je niet alleen het invallend licht bepalen maar ook de ramen afschermen van pottenkijkers.

Meer informatie over een veranda zonwering vind je op veranda-info.be

 

Kostprijs gesloten afsluiting

Het spreekt voor zich dat een gesloten afsluiting meer zal kosten dan een open omheining. De plaatsing is een pak intensiever en er zal ook meer materiaal nodig zijn om de inkijk te beperken. Ben je benieuwd wat een ondoorzichtige afsluiting in jouw tuin zal kosten?

 

Offertes voor afsluitingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw afsluiting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers