Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Steenkorven

Steenkorven, ook bekend als schanskorven, hebben de laatste jaren sterk aan populariteit gewonnen. Ze passen zowel in een landelijke als een moderne tuin, vergen bijna geen onderhoud en bieden heel wat privacy. Meer info over de mogelijkheden, prijzen & voorbeelden vind je hier terug.

Ga naar: OpbouwPlaatsing & onderhoudSteenkorf prijzenRealisatiesOfferte aanvragen

 

Opbouw van steenkorven

Niet alleen de opvulling van een steenkorf bepaalt het uitzicht van de schutting. Ook de opbouw speelt een belangrijke rol. De constructie van steenkorven bestaat uit panelen die gelast zijn uit ronde of rechthoekige profielen. Deze zijn inwendig en uitwendig verzinkt en gecoat met polyester zodat ze niet kunnen roesten. De afstand tussen de profielen (maaswijdte) hangt af van de gewenste vulling.

De tussenpalen kunnen bestaan uit metaal, hardhout of verzinkte en geplastificeerde palen.

 

steenkorf model zwart Verzinkte en geplastificeerde palen

Volledig stalen steenkorven hebben als voordeel dat alles één coherent geheel is. Zowel de panelen als de palen zijn in dezelfde kleur afgewerkt.

Je kan kiezen voor een constructie die duidelijk zichtbaar is of een constructie waarbij de steunpalen nauwelijks te zien zijn en de steenkorven in één stuk lijken door te lopen.

 

 

steenkorf houten palen bruin Palen uit hardhout

Hardhouten palen contrasteren mooi met de ruwheid van stenen en geven het geheel een warmere look. Je hoeft tropisch hout niet te behandelen en na verloop van tijd krijgt het een grijze uitstraling.

Steenkorven met houten palen zijn mooi te combineren met steenkorf zitbanken die afgewerkt zijn met een zitvlak in hetzelfde materiaal.

 

 

steenkorf vulling grijs Opvulling

De meest gebruikte gesteenten voor de opvulling zijn keien, graniet, kalksteen en lavasteen. Daarnaast kan je schanskorven ook opvullen met een natuurlijk materiaal, zoals bijvoorbeeld boomschors.

Deze laatste kan je ook als tijdelijke oplossing gebruiken om de prijs in eerste instantie wat te drukken. Na enkele jaren kan je de opvulling van je schanskorven nog veranderen door stenen.

 

 

Prijs steenkorven op maat

Steenkorven plaatsen is specialistenwerk. Kwalitatieve materialen en een correcte plaatsing zijn de enige garantie op een geslaagd resultaat dat een leven lang mee gaat. Een steenkorf met een lengte van 5 meter, een hoogte van 1 meter en een diepte van ongeveer 30 centimeter ligt rond 150 euro per meter, inclusief basisopvulling. Belangrijk om weten is dat steenkorven in alle maten te verkrijgen zijn. Zo zijn smalle korven vanaf 10 cm dik bijvoorbeeld al mogelijk.

Graag een prijs op maat van gespecialiseerde tuinaannemers? Via onze offertepagina kan je in 1 klik prijzen en informatie aanvragen bij bedrijven gespecialiseerd in steenkorven die actief zijn in jouw regio. Klik hier voor meer informatie.

 

Steenkorven kopen en zelf plaatsen

Ben je handig aangelegd en is de hoogte van je steenkorven beperkt, dan kan je deze makkelijk zelf plaatsen. De prijs van een steenkorf hangt af van het gewenste formaat, de maasbreedte en de vulling.

De prijs van de constructie zelf begint aan 20 euro per lopende meter maar kan makkelijk oplopen tot 100 euro. Veel hangt af van de kwaliteit en het gekozen formaat. Schanskorven die je terugvindt in doe-het-zelf zaken zijn heel goedkoop maar hebben vaak een beperkte levensduur. Je kiest dan ook beter voor kwalitatief materiaal dat je kan kopen bij de betere bouwhandelaar.

Voor de vulling moet je rekenen op een prijs van 10 tot 30 cent per kilo. Gaan we dit verrekenen naar een steenkorf van 1 meter hoog, 1 meter breed en een dikte van 25 centimeter, dan komen we uit op 4 tot 10 euro per lopende meter. Lees hier meer over de prijs van steenkorven.

 

Hoe gebeurt de plaatsing van steenkorven?

plaatsing steenkorf wit Hoe het plaatsen van steenkorven precies verloopt, hangt af van de afmetingen van de korven. Voor de kleinere korven volstaat een stevige ondergrond, maar voor de grotere exemplaren zal men palen in de grond moeten verankeren. Het fundament moet ervoor zorgen dat de zware korven niet verzakken of omvallen.

Vervolgens kunnen de steenkorven gevuld worden. Bij lage korven kan men een shovel gebruiken, maar bij hogere korven moet het opvullen manueel gebeuren. Door een goede opvulling zullen de steunpalen in het midden niet meer zichtbaar zijn.

 

Een leuk voordeel aan steenkorven is dat je de precieze opstelling van de korven helemaal zelf kan bepalen. Je kan kiezen hoe lang, hoe hoog en hoe diep ze worden. Zo heb je dus zelf in grote mate in de hand hoe je afsluiting er uiteindelijk gaat uitzien. Ook spelen met verschillende volumes is perfect mogelijk.

 

Onderhoud

Een voordeel van schanskorven is dat ze niet veel onderhoud nodig hebben. Hebben ze weinig zon, dan kan er na verloop van tijd wel wat mosvorming optreden. Dit kan je makkelijk verwijderen met de hulp van een hogedrukreiniger. Wil je zo weinig mogelijk vuil zien, dan kies je best voor donkere steensoorten.

 

Realisaties en inspiratie

 

steenkorven palen

Bij deze schanskorven heeft de opvulling (breuksteen) ongeveer dezelfde roodbruine kleur als de korven en de steunpalen. Dit zorgt voor een verrassend en warm effect.

 

steenkorven kopen

Deze foto toont dat schanskorven een stijlvolle afscheidingswand kunnen vormen. De combinatie van de korven, de muur en de natuurlijke elementen zorgt voor een mooi geheel. Voor de opvulling van deze schanskorven werd gekozen voor keien.

 

lage steenkorf in de voortuin

Bij deze voortuin werd gekozen voor een lage steenkorf zodat de beplanting nog duidelijk zichtbaar is maar toch niet zomaar bereikbaar is. De steenkorven zorgen voor een natuurlijke barrière tussen de oprit, de straat en de beplanting.

 

 

Offertes voor steenkorven ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw steenkorven en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers