Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Kunsthaag

Bij het kiezen van een geschikte afsluiting voor je tuin, balkon of terras denk je misschien niet meteen aan een kunsthaag. Geheel onterecht want tegenwoordig zijn zeer goede kunsthagen verkrijgbaar die geen onderhoud vereisen, makkelijk zijn te bevestigen en je veel privacy bieden. In dit artikel ontdek je wat voor kunsthagen er zijn, hoe je ze bevestigt en wat de mogelijkheden met kunsthagen zijn.

Ga snel naar: prijzenplaatsingmogelijkheden – webshop bezoeken

 

Soorten kunsthagen en eigenschappen

Er zijn heel wat verschillende soorten kunsthagen op de markt. De twee meest gebruikte zijn deze op kunststof matten of op metalen vlechtwerk:

 

Kunsthaag op kunststof mat

Bij dit type kunsthaag zijn de bladeren bevestigd op een kunststof mat. De meest gangbare maat is 50×50 cm. Deze matjes kunnen aan elkaar worden geklikt of op andere wijze onderling worden verbonden. Ze kunnen met een schroef, binddraad of met spanbandjes aan de ondergrond worden vastgezet.

Door verschillende matjes met elkaar te combineren kun je elke gewenste maat verkrijgen. Doordat de binnenmaat van de matjes kleiner is en de blaadjes elkaar overlappen kun je niet zien dat ze aan elkaar bevestigd zijn. Ze overlappen elkaar waardoor het een perfect geheel vormt.

Dit type kunsthaag is vooral geschikt als je hoge eisen stelt aan het uiterlijk van de haag en als je een zo natuurlijk mogelijk effect wilt creëren. De meest populaire kunsthagen zijn klimop, beuk, buxus en conifeer, maar ook andere soorten zijn mogelijk.

 

grasmat haag Kunsthaag op rol

De kunsthaag op rol kenmerkt zich doordat de ‘bladeren’ zijn verwerkt op een metalen vlechtwerk. Ze zijn vooral interessant omdat ze opgespannen kunnen worden waardoor er geen dragende structuur nodig is over de volledige oppervlakte van de kunsthaag.

Er is bij dit type kunsthagen wel minder keuze in vergelijking met de matten. Zo is het aanbod meestal beperkt tot de haagsoort Hedera en Taxus. De hoogte van een kunsthaag op rol is meestal 1,5 meter of 2 meter.

Naast Hedera en Taxus imitatie zijn er ook matten verkrijgbaar in de vorm van gras en sprieten. Zo ziet je haag eruit als een rechtopstaand grasveld. De ‘bladeren’ zijn gemaakt van smalle kunststof stroken van verschillende kleuren groen. Deze haag is eenvoudig in te korten tot elke gewenste hoogte en wordt met een binddraad aan de ondergrond bevestigd.

 

Prijzen kunsthagen

Kunsthagen zijn een goedkope oplossing om een kale muur wat kleur te geven of een omheining ondoorzichtig te maken. De prijs van kunsthagen start vanaf 10 euro per vierkante meter. Gemiddeld bedraagt de prijs ongeveer tussen 20 en 30 euro per vierkante meter voor kunsthagen van goede kwaliteit. Bekijk het ruime aanbod kunsthagen in onze webshop.

 

Kunsthaag plaatsen

Aangezien een kunsthaag geen stam of wortels heeft, zoals een liguster of een buxus, heeft het een ondergrond nodig om bevestigd op te worden. Dit kan een muur zijn, een hekwerk met een gevlochten draad of een schutting. De mogelijkheden zijn in principe oneindig want de kunststof matten kunnen in principe overal op bevestigd worden zolang je maar in de ondergrond kan schroeven of spijkeren of er een spanbandje aan kan verbinden.

Een kunststof haag is onderhoudsarm en niet gevoelig voor weersinvloeden. Het maakt dus niet uit of de haag vol in de zon staat of juist alleen in de schaduw. Of het nu vochtig is of droog, zomer of winter, een kunststof haag ziet er onder alle omstandigheden hetzelfde uit. Hij wordt ook niet kaal en biedt je dus altijd evenveel privacy. Daarnaast heb je ook geen last van insecten die aan het blad knagen.

 

Wil je lang plezier van de kunsthaag hebben? Kies dan voor een uv-bestendige kunsthaag. Niet uv-bestendige kunsthagen verkleuren snel.

 

Mogelijkheden met kunsthagen

Kunststof hagen zijn ideaal om kale muren of lelijke schuttingen een warme natuurlijke uitstraling te geven. Door de dichtheid van het materiaal bieden ze ook veel privacy. Zeer geschikt dus als afsluiting van een tuin die grenst aan een openbaar pad. Veel mensen gebruiken kunststof hagen niet alleen als afscheiding maar ook als decoratie om een bepaalde hoek in de tuin op te vrolijken, of om er een zithoek mee te creëren. Ook kun je er kale plekken in een bestaande natuurlijke afsluiting mee opvullen.

Ook wanneer je zo weinig mogelijk ruimte in je tuin wil opofferen is een kunsthaag een goede oplossing. Door je afsluiting rechtstreeks te bekleden spaar je 1 vierkante meter uit per lopende meter. Voor een lengte van 20 meter is dat al snel 20 vierkante meter meer tuin. Bezoek onze webshop en vergelijk verschillende soorten en formaten kunsthagen.

 

kunsthaag kopen

 

Offertes voor afsluitingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw afsluiting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers