Afsluitingentuin.be Online info & inspiratie over afsluitingen en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 300 gespecialiseerde plaatsers online!
header image
Afsluitingentuin.be

Draadafsluitingen plaatsen – draadafsluiting prijs

Draadafsluitingen zijn één van de meest gekozen opties voor het omheinen van de tuin. Ze zijn licht in gewicht, makkelijk te integreren in de omgeving, verkrijgbaar in tal van variaties en bovendien ook relatief goedkoop. In dit artikel overlopen we alle mogelijkheden, prijzen en variaties.

 

Soorten draadafsluitingen en hun prijs

De constructie en gebruikte materialen zullen voor een groot deel de kwaliteit, prijs en duurzaamheid bepalen van de draadafsluiting. Hieronder vind je verschillende mogelijkheden:

Soort draadafsluiting
Gemiddelde prijs per lopende meter
(incl. btw en plaatsing)
Standaard draadafsluiting€ 30 à 45
Draadafsluiting met bovenbuis€ 45 à 50
Draadafsluiting met bovenbuis en betonplaat€ 50 à 75
Draadpanelen€ 70 à 90

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. De prijzen zijn ook sterk afhankelijk van de hoogte en lengte van de omheining, de bereikbaarheid van de locatie, de voorbereidende werken die nodig zijn, … Wil je zeker zijn van een exacte prijs op maat van jouw project? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij gespecialiseerde plaatsers via de offertepagina.

standaard draadafsluiting 1. Standaard draadafsluiting

Deze constructie is de goedkoopste en snelste methode om de tuin af te sluiten. De palen worden gebetonneerd in de grond en vervolgens wordt de draadafsluiting er strak op aangespannen.

Prijs: ± € 30 à 45 per lopende meter (incl. btw en plaatsing)

draadafsluiting met bovenbuis 2. Draadafsluiting met bovenbuis

Door een bovenbuis te bevestigen aan een standaard draadafsluiting krijg je een veel sterker geheel. Ideaal wanneer je de omheining wil laten begroeien met klimplanten of bekleden met rietmatten. Ook het doorbuigen van de draad wordt zo voorkomen.

Prijs: ± € 45 à 50 per lopende meter (incl. btw en plaatsing)

 

draadafsluiting met betonplaat 3. Draadafsluiting met betonplaat

Bij deze omheining wordt een betonnen plaat deels in de grond bevestigd. Dit zorgt voor een betere constructie en voorkomt schade als je het gras maait. Ook wanneer je dieren hebt of last hebt van vossen is deze omheining een prima keus.

Prijs: ± € 50 à 75 per lopende meter (incl. btw en plaatsing)

 

draadpanelen plaatsen4. Draadpanelen

Draadpanelen lijken qua uitzicht bijna net hetzelfde als draadafsluitingen maar zijn niet vervormbaar. Hierdoor krijg je dus een veel stevigere constructie die tegen een stootje kan. Ook naar inbraakveiligheid toe is deze afsluiting een echte topper.

Prijs: ± € 70 à 90 per lopende meter (incl. btw en plaatsing)

 

 

Draadafsluitingen prijzen vergelijken

Wanneer je van plan bent een draadomheining te kopen, is het belangrijk dat je steeds dezelfde materialen met elkaar vergelijkt. Topmerken zoals Bekaert en Betafence kan je moeilijk vergelijken met de goedkopere doe-het-zelfpakketten uit diverse bouwketens. Durf ook je stoute schoenen aantrekken en zeg meteen dat je prijzen gaat vergelijken. Zo geven ze je zeker een scherpe prijs en kan je de verschillende leveranciers nog tegen elkaar uitspelen.

TIP: Hier kan je gratis online offertes aanvragen voor draadafsluitingen.

 

Oplossingen om je draadomheining ondoorzichtig te maken

Het transparante karakter van draadafsluitingen wordt soms gezien als nadeel wanneer je wil genieten van voldoende privacy in de tuin. Dit kan je oplossen door kunststof strips, kunststof doeken of heidematten te plaatsen. Ook een haag of klimop behoort tot de mogelijkheden maar hiervoor moet je wel enkele jaren geduld hebben eer ze dichtgegroeid zijn.

Kunststofmatten
Kunststofmatten zijn een goedkope oplossing voor meer privacy en kan je ook prima gebruiken als tijdelijke oplossing tot de haag volgroeid is. De matten worden simpelweg opgespannen door middel van een groene ijzerdraad.

Kunststof strips – lamellen
Met kunststofstrips kan je de bestaande draadomheining makkelijk ondoorzichtig maken. Let wel op, het uiteindelijke resultaat zal vooral bepaald worden door de afrastering van je draadafsluiting. Bij horizontale mazen kan je ze zowel horizontaal als verticaal vlechten. Bij ruitvormige mazen kan je enkel onder 45 graden werken. Bijzonder praktisch wanneer je zelf aan de slag wil of de draadafsluiting slechts gedeeltelijk wil afsluiten. Verkrijgbaar in groen, grijs en bruin. Lees hier meer over lamellen en richtprijzen.

Heidematten
Ben je niet zo voor die koele groene afsluiting dan kan je ze ook een natuurlijke uitstraling geven door ze te bekleden met heidematten of rietmatten. Ze zijn jarenlang beschermd tegen weer & wind en zijn verkrijgbaar in verschillende dichtheden. Deze afscherming voor draadafsluitingen is wel de duurste methode. De prijs kan al snel 2 tot drie keer hoger liggen dan de prijzen van kunststof strips en matten.

 

Draadafsluitingen plaatsen

Het werk uitbesteden of zelf doen hangt af of je handig bent aangelegd en veel vrije tijd hebt. Wanneer je kiest voor een vakman zal het werk aanzienlijk sneller gaan en krijg je ook veel scherpere prijzen op de materialen, palen en funderingen. Hou zeker ook rekening met de werkmaterialen. Het is zonde om zware en dure materialen aan te schaffen die je maar één keer gebruikt. Algemeen mag je voor draadafsluitingen plaatsen rekenen op een meerkost van 20% à 30%.

Vraag hier gratis verschillende offertes aan voor jouw omheining.

groene draadafsluiting

 

 

Offertes voor afsluitingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw afsluiting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers