Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Afsluiting plaatsen

Wanneer je een afsluiting wil plaatsen is het belangrijk eerst goed na te gaan aan welke voorwaarden deze moet voldoen. Wil je een afsluiting zonder onderhoud en moet ze tegen een stootje kunnen van de kinderen of honden? Heb je graag een afgesloten omheining of mag ze gerust doorzichtig zijn? Naast al deze factoren zal ook de prijs van een afsluiting plaatsen een grote rol spelen:

 

Soorten afsluitingen en hun prijs

Bij het plaatsen van een afsluiting komt heel wat kijken. Afhankelijk van de gekozen materialen zal men andere plaatsingsmethodes en funderingen moeten toepassen. Een overzicht:

 

Afsluitingen in beton

Een betonnen omheining is heel erg stevig en vergt bijna geen onderhoud. De plaatsing moet bijna altijd machinaal gebeuren en er zal ook een fundering voorzien moeten worden.

Levensduur: Meer dan 50 jaar
Prijs zelf plaatsen: Vanaf 50 euro per lopende meter
Prijs laten plaatsen: Vanaf 75 euro per lopende meter

Lees hier meer over de plaatsing van een afsluiting in beton

 

Draadafsluiting plaatsen

De draadafsluiting is één van de goedkoopste en meest onderhoudsvriendelijke tuinafsluitingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit type omheining op heel wat plaatsen terug te vinden is. Een draadafsluiting kan relatief snel geplaatst worden waardoor de prijs zowel voor zelfplaatsing als bij uitvoering bijzonder interessant is.

Levensduur: Meer dan 50 jaar
Prijs zelf plaatsen: Vanaf 15 euro per lopende meter
Prijs laten plaatsen: Vanaf 50 euro per lopende meter (draadafsluiting + bovenbuis + betonplaat)

Lees hier meer over de plaatsing van een draadafsluiting.

 

Opvulbare korven

Het opvullen van metalen korven met stenen of houtschors is één van de laatste trends om het terras of de tuin af te schermen. Dit type afsluiting is makkelijk zelf te plaatsen maar vergt wel een sterke fundering wanneer gekozen wordt voor stenen.

Levensduur: 10 tot 100 jaar, afhankelijk van de invulling
Prijs zelf plaatsen: Vanaf 50 euro per lopende meter
Prijs laten plaatsen: Vanaf 75 euro per lopende meter

Lees hier meer over steenkorven plaatsen

 

Omheining plaatsen in hout

Hout is een natuurlijk materiaal dat bijzonder geschikt is om tuinafsluitingen in te vervaardigen. Je kan kiezen uit diverse houtsoorten gaande van Europees hout tot exotisch hardhout. De prijs en manier van plaatsen wordt voornamelijk bepaald door de hoogte en opbouw.

Levensduur: Minder dan 10 jaar tot meer dan 75 jaar
Prijs zelfplaatsing: Vanaf 5 euro per lopende meter
Prijs uitvoering: Vanaf 20 euro per lopende meter

Lees hier meer over de diverse houtsoorten voor afsluitingen en hun prijzen.

 

Afsluiting met een haag

Ook met een natuurlijke haag kan je de woning perfect afsluiten. Het is een makkelijk te plaatsen afsluiting die heel wat jaren kan meegaan als ze geregeld gesnoeid wordt. Enkele voorbeelden van planten en struiken die vaak gebruikt worden in haagvorm zijn: buxus, beukhaag, haagbeuk, sparren en klimop.

Levensduur: Tot wel 100 jaar, afhankelijk van een correct onderhoud
Prijs zelfplaatsing: Vanaf 10 euro per lopende meter
Prijs uitvoering: Vanaf 30 euro per lopende meter

 

 

Voordelen en nadelen van zelfplaatsing

Wanneer je handig aangelegd bent en in het weekend wel wat vrije tijd hebt kan het zeker lonen om zelf je afsluiting te plaatsen. De plaatsing van de meeste type afsluitingen is bijzonder arbeidsintensief waardoor je heel wat geld kan uitsparen op werkuren. Het grootste nadeel van zelf je afsluiting te plaatsen is het feit dat de materiaalkost vaak hoger ligt dan bij een plaatsingsdienst. Ook het huren van vervoersmiddelen en graafmachines kan hoog oplopen.

 

afsluiting plaatsen

 

Voordelen en nadelen van een afsluiting laten plaatsen

Wanneer je zelf geen energie of tijd hebt om een afsluiting te plaatsen kan je altijd beroep doen op een tuinaannemer. Deze heeft alle benodigde materialen steeds beschikbaar en kan de afsluiting op enkele dagen tijd netjes plaatsen. De prijs van de plaatsing wordt deels terugverdiend door de goedkopere materiaalkost en de gewonnen tijd.

 

Offertes voor afsluitingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw afsluiting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers