Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Aluminium afsluiting: uitvoeringen & prijs

De meeste tuinschermen bestaan uit hout, composiet of beton. Mag het bij jou iets meer zijn? Kies dan voor modern, architecturaal topdesign met een tuinafsluiting in aluminium. Dankzij een omheining in dit duurzame metaal ben je zeker van een kleurvast, onderhoudsvriendelijk en strak eindresultaat voor vele jaren. Hier lees je meer over de mogelijkheden en prijzen van zo’n aluminium afsluiting!

Ga snel naar:
Soort aluminium afsluiting
Mogelijke uitvoeringen
Aluminium afsluiting: prijs
Waarom samenwerken met expert?
Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor een aluminium tuinafsluiting?

Aluminium is niet alleen een uitstekende keuze voor je ramen en deuren, je veranda, … Ook als materiaal voor je tuinafsluiting is dit lichte, maar sterke metaal erg geschikt. Met aluminium maak je van je omheining een echte parel aan de kroon van je woning. Naast het strakke design van deze blikvanger geniet je ook optimaal van de volgende voordelen:

 • Nagenoeg onderhoudsvrij: na de plaatsing heb je aan een afsluiting in aluminium geen werk meer. Het onderhoud blijft beperkt tot een jaarlijkse reinigingsbeurt met lauw water en een neutraal schoonmaakmiddel.
 • 100% kleurvast: hout vergrijst en kunststof verkleurt. Maar aluminium blijft ook na vele jaren kleurvast, op voorwaarde dat je voor kwaliteit kiest. Zo ben je zeker dat die exclusieve, stijlvolle uitstraling niets aan glans inboet.
 • Tal van uitvoeringen: met een alu afsluiting kies je voor een fraai staaltje maatwerk. De kleur en structuur van het aluminium zelf, maar ook extra’s als een looppoort, led-verlichting, …: jij bepaalt hoe jouw afsluiting eruit komt te zien.
 • Makkelijk te plaatsen: zowel de palen als de panelen of planken in dit metaal zijn relatief licht en makkelijk te hanteren. Daardoor kan een gespecialiseerd vakbedrijf zo’n omheining behoorlijk snel plaatsen in je tuin.
 • Lange levensduur: een tuinafsluiting in aluminium is een keuze voor het leven. Als je kiest voor een hoogwaardige variant van dit metaal moet je je afsluiting niet meer laten vervangen.

Een aluminium afsluiting op maat laten maken? Solvari brengt je gratis in contact met meerdere gespecialiseerde vakbedrijven actief in je buurt. Zo vergelijk je eenvoudig verschillende ontwerpen en kies je de aluminium tuinomheining van je dromen. Start je aanvraag hier!

aluminium afsluiting

 

Soort aluminium afsluiting

Er zijn 2 grote mogelijkheden als je aluminium wil gebruiken voor je tuinafsluiting. Je kan je omheining volledig in dit metaal laten maken of een aluminium frame combineren met een ander materiaal. We zetten kort beide opties op een rij:

 

1. Tuinafsluiting volledig in aluminium

Het is zeker mogelijk om een tuinafsluiting voor 100% uit aluminium te laten vervaardigen. Het gaan dan uiteraard om de aluminium palen, maar ook om grote, gepoederlakte panelen of planken in datzelfde metaal. Die plaatst een vakspecialist in die gleufpalen, waardoor de plaatsing snel gaat. De planken haken dan in elkaar voor een winddicht geheel of ze zijn op een kleine afstand van elkaar geplaatst met gepatenteerde afstandshouders.

 

2. Tuinafsluiting in aluminium en ander materiaal

Hou je liever van een combinatie van verschillende materialen? Ook dan is aluminium een geliefkoosde keuze. Je kan een afsluiting met aluminium palen bv. laten opvullen met planken van een tropische hardhoutsoort als padoek of afzelia. Beide materialen gaan erg lang mee en vormen dus het perfecte huwelijk. Idem voor composiet planken (een mix van houtvezels met kunsthars).

 

Kies ik best voor een afsluiting volledig of deels in aluminium?

Dat hangt vooral van jouw persoonlijke smaak af. Heb je je afsluiting het liefst zo strak en modern mogelijk? Dan ga je beter voor een omheining die volledig is opgetrokken uit aluminium. Ben je eerder fan van een samenspel van materialen? Informeer dan zeker naar de mogelijke combinaties bij meerdere vakspecialisten actief in je buurt.

TIP: vergelijken loont. Het aanbod aan alu afsluitingen verschilt namelijk van vakbedrijf tot vakbedrijf. Voor een breed overzicht van je opties vraag je dus het best voorstellen aan bij verschillende experts in je buurt. Kom nu in contact met meerdere vakbedrijven!

 

Mogelijke uitvoeringen van alu afsluitingen

Een grote troef van aluminimum is het brede scala aan mogelijkheden. Het is mogelijk om met puur maatwerk de ultieme afsluiting voor jouw tuin te ontwerpen. Maar hoe stel je dan zo’n afsluiting in aluminium samen? Met je plaatser hak je onder meer de volgende knopen door:

 

 • Kleur: standaardkleuren voor een omheining in aluminium zijn grijs, zwart en een bruin- of zandtint. Maar door het metaal te poederlakken kan je in principe elke mogelijke RAL-kleur kiezen. Kortom, er zijn op dit vlak geen grenzen en alles is mogelijk.
 • Structuur: net als de kleur kan je ook met de structuur van het aluminium verschillende kanten uit. Hou je van een glad en glanzend oppervlak of spreekt een matte, korrelige structuur je meer aan? Vraag zeker naar de mogelijkheden bij een ervaren plaatser.
 • Open of gesloten: wil je volledige privacy en een solide, winddicht geheel? Dan kies je beter voor een gesloten omheining in aluminium met panelen die in elkaar haken. Behoud je dan weer liever enige doorkijk? Dan is een aluminium afsluiting met lamellen meer aangewezen. Die zijn op enige afstand van elkaar geplaatst en zorgen voor een speels effect.
 • Met looppoort of niet: je kan je omheining ook laten afwerken met een aluminium tuinpoortje in dezelfde kleur, structuur, … Zo’n looppoort tussen je woning en de omheining ziet er niet alleen luxueus uit, maar is uiteraard ook erg handig.
 • Met verlichting of niet: een andere extra optie is het toevoegen van led-verlichting aan je alu afsluiting. Een expert werkt de bekabeling eenvoudig weg in de gleufpalen voor een strak eindresultaat. Ideaal om je tuin ’s avonds extra cachet te geven.
 • Afmetingen: hebben we al gezegd dat een afsluiting in aluminium maatwerk is? Jij kiest dus zelf ook de hoogte en de breedte van je omheining. Alles hangt uiteraard af van jouw tuin en je persoonlijke wensen en noden.

Laat je adviseren door meerdere experts! Zo kies je gegarandeerd een uitvoering die perfect bij jouw woning en smaak aanleunt. Ontvang gratis advies en prijzen op maat!

 

Aluminium afsluiting: prijs

Aan de kwaliteit, de duurzaamheid en het strakke design van een aluminium tuinafsluiting hangt wel een prijskaartje; van gemiddeld 150 à 200 euro per lopende meter (excl. btw, incl. plaatsing). Zo’n omheining is dus niet de meest budgetvriendelijke optie, maar je krijgt er wel het neusje van de zalm voor terug.

LET OP: dit is natuurlijk slechts een richtprijs. Voor een totaalprijs voor jouw omheining vraag je best offertes aan bij meerdere vakbedrijven in je buurt. Zo vergelijk je niet alleen die prijzen, maar ook de adviezen, uitvoeringen, extra’s, … Start nu met vergelijken!

 

afsluitingnaluminium

 

Waarom samenwerken met gespecialiseerd vakbedrijf?

Een omheining in aluminium koop je doorgaans niet in een bouwpakket. Voor een optimaal eindresultaat werk je dus best samen met een vakbedrijf dat zich specialiseert in dit type tuinafsluitingen. Zo kan je gegarandeerd rekenen op…

 

 • Ontwerp op maat: een vakspecialist luistert uitgebreid naar jouw wensen en maakt een analyse van jouw tuin. Op basis daarvan werkt die een gedetailleerd voorstel op maat uit. Zo zie je jouw verlanglijstje vertaald naar de aluminium tuinafsluiting van jouw dromen.
 • Materialen van topkwaliteit: ervaren vakbedrijven werken enkel met aluminium van topkwaliteit. Zo ben je helemaal zeker van die kleurvastheid, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid waar dit metaal zo bekend om staat.
 • Correcte plaatsing: niet alleen de kwaliteit van de materialen, maar ook de kwaliteit van de plaatsing is essentieel bij een tuinafsluiting. Ook op dit vlak kan je op je beide oren slapen. Van het voorbereiden van de ondergrond en het verankeren van de aluminium palen met snelbeton tot de afwerking met een poortje of verlichting… Een vakbedrijf plaatst je omheining volgens de regels van de kunst!
 • Snelle werken: zelf een afsluiting plaatsen kost veel tijd en moeite. Zeker als het gaat om grotere afstanden die je moet overbruggen. Gelukkig beschikt een vakbedrijf over de ervaring, de machines en het gereedschap om die plaatsing relatief snel uit te voeren.
 • Uitstekende garantie: door zijn duurzaamheid krijg je voor een aluminium afsluiting doorgaans een goede garantie. Dat is niet het geval als je zelf een tuinomheining plaatst. Zo geniet je van extra gemoedsrust voor vele jaren.

Voorstellen van experts in tuinafsluitingen vergelijken? Simpel, daarvoor moet je gewoon het onderstaande offerteformulier invullen:

 

 

Offertes voor afsluitingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw afsluiting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers