Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Steenkorven prijs

Steenkorven hebben de laatste tijd sterk aan populariteit gewonnen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, verschillend van grootte, vulling, verankering, … Al deze aspecten hebben vanzelfsprekend ook een invloed op de kostprijs. In dit artikel kom je meer te weten over de prijzen van steenkorven en ontdek je handige besparingstips en andere interessante weetjes.

 

Wat bepaalt de prijs van steenkorven?

De prijs van steenkorven is afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder een overzicht.

 

lage steenkorven-prijs per meter 1. Steenkorven prijs per meter

Een van de belangrijkste aspecten die een invloed heeft op de prijs van steenkorven is de afmeting ervan. Steenkorven zijn in principe in elk formaat verkrijgbaar.

Dat komt omdat het metaalgaas eenvoudig op maat te maken is. Hoe meer je wil ‘afsluiten’, hoe groter de steenkorf zal moeten zijn en dat zal vanzelfsprekend van invloed zijn op de kostprijs.

Ook de draaddikte en de maaswijdte van het gaas verschillen van steenkorf tot steenkorf. Je keuze zal afhangen van het soort steen dat je wil gebruiken. Hoe groter de steen, hoe groter de maaswijdte kan zijn. Hou er rekening mee dat een steenkorf niet te ondiep mag zijn. Anders zal hij niet stabiel staan en niet mooi ogen.

 

Richtprijs steenkorven:
(De prijzen kunnen sterk verschillen van leverancier tot leverancier en van vakman tot vakman.)

 • 1m lengte x  2m hoogte x 0,47m diepte (maaswijdte 50mm x50mm): ± € 100
 • 1m lengte x  2m hoogte x 0,17m diepte (maaswijdte 50mm x50mm): ± € 70
 • 1m50 lengte x  0,50m hoogte x 0,50m diepte: ± € 65
 • 1m20 lengte x  0,30m hoogte x 0,20m diepte: ± € 40

Benieuwd naar een exacte prijs voor steenkorven volgens de afmetingen die jij wenst?
✓ Ontvang hier vrijblijvende offertes van erkende tuinaannemers uit jouw regio.

 

 

vrijstaande steenkorven 2. Verankering steenkorven

Kleine steenkorven (bv. 1m lengte x 0,50m diepte) kunnen vrijstaand (zie foto) op een stevige ondergrond worden geplaatst. In geval van grotere steenkorven is een verankering nodig om ervoor te zorgen dat ze niet omvallen of verzakken.

Dat gebeurt aan de hand van hardhouten of metalen palen die in de grond of een betonnen ondergrond worden verankerd. De korven worden op hun beurt over deze palen gezet. Door de steenkorven op te vullen zijn de palen niet meer zichtbaar.

 

Verankering steenkorven prijs: 

De kostprijs voor de verankering zal afhangen van het feit of je al dan niet een vakman inschakelt. Met de nodige kennis en ervaring is het mogelijk om de klus zelf te klaren. Toch is het aangeraden om een vakman in te schakelen. Zo ben je verzekerd van een kwalitatieve uitvoering en voorkom je latere problemen en extra kosten door een slechte plaatsing. Elke vakman hanteert zijn eigen tarieven, wat het moeilijk maakt om de prijs op voorhand in te schatten.

Tip: vergelijk prijsvoorstellen van verschillende professionals. Op die manier kan je niet alleen beter prijzen vergelijken, maar ook realisaties, advies, materialen en termijnen.
✓ Ontvang hier vrijblijvende offertes van erkende tuinaannemers uit jouw regio.

 

 

steenkorven-steensoorten 3. Stenen voor steenkorven

Als opvulling gebruikt men meestal natuursteen zoals breuksteen of losse keien. Denk maar aan Basalt, Grauwacke, Doornik, Yellow Sun, Ardenner Rood, Icy Blue, … Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot natuursteen. Ook glas, hout, keramiek, gerecycleerd materiaal, … is mogelijk. Na een tijdje kan je ook altijd kiezen voor een ander opvulmateriaal.

Tip voor goedkope steenkorven: Kies voor natuurlijke materialen zoals boomschors. Het geeft een wat meer natuurlijk effect en is bovendien budgetvriendelijk.

Laat je de steenkorven met de hand vullen, dan zal dat gezien het arbeidsintensieve werk duurder zijn. Je krijgt er wel een net en strak resultaat voor in de plaats. Bij los gestorte steenkorven wordt machinaal gewerkt en is de kostprijs vanzelfsprekend lager. Het resultaat is echter slordiger.

 

Richtprijzen stenen: 

Wat de stenen betreft hou je best rekening met een prijs van ongeveer €0,10 tot €0,30 per kg. De steenkorven opvullen met glas zal nog een pak duurder zijn.

 • Beton (60-90mm): ± €0,03 – €0,05 per kg
 • Basalt breuksteen (56-75mm): ± €0,10 per kg
 • Grauwacke breuksteen (60-80mm): ± €0,10 per kg
 • Doornik breuksteen (40-80mm): ± €0,10 per kg
 • Yellow Sun breuksteen (60-90mm): ± €0,11 per kg
 • Ardenner Rood (80-150mm):± €0,12 per kg
 • Icy Blue (60-100mm):± €0,27 per kg
 • Lava krotzen: ± €0,18 – €0,20 per kg
 • Glasbrokken (40-80mm): ± €0,75 per kg

Benieuwd naar een exacte prijs voor steenkorven met de door jouw gewenste stenen?
✓ Ontvang hier vrijblijvend offertes van erkende tuinaannemers.

 

 

4. Extra’s

Kiezen voor een standaard steenkorf zal vanzelfsprekend goedkoper zijn dan kiezen voor steenkorven met extra’s. Een bloembak, waterval, verlichting, … die verwerkt zit in de steenkorf. Het kan allemaal, maar je betaalt er natuurlijk wel een prijs voor.

 

Richtprijzen extra’s: 

 • Steenkorf brievenbus (0,60m lengte x 1m20 hoogte x 0,45m diepte): ± €415
 • Waterval 30cm (kan worden ingebouwd in de steenkorf): ± €115
 • Steenkorf met bloembak (0,45m hoogte x 0,10m wanddiepte): ± €60

Wil je een steenkorf met een ‘extraatje’ plaatsen?
✓ Ontvang hier vrijblijvende offertes van erkende tuinaannemers uit jouw regio.

 

 

steenkorven richtprijzen

 

Doe-het-zelven of vakman inschakelen?

Steenkorven kan je zelf plaatsen wanneer je beschikt over de juiste kennis, ervaring en het nodige gereedschap. Op korte termijn kan dat voordeliger lijken voor je portemonnee.

Aangezien het een invloed heeft op het uitzicht en de levensduur van steenkorven, is het echter belangrijk dat de uitvoering naar behoren gebeurt. Zeker bij grote steenkorven is het belangrijk dat ze goed geplaatst worden om te voorkomen dat ze verzakken of omvallen.

Een professionele tuinaannemer beschikt over de juiste ervaring en het nodige materiaal om de steenkorven, in welke uitvoering dan ook, goed te plaatsen. Om jezelf te garanderen van kwaliteit op lange termijn is het dus aangeraden om een vakman in te schakelen.

Prijzen vergelijken loont! Vraag daarom offertes aan bij verschillende aanbieders en kies het voorstel dat het best past bij jouw specifieke situatie en wensen. 
✓ Ontvang hier vrijblijvend prijzen en advies van erkende tuinaannemers uit jouw regio.

 

 

steenkorven-prijzen

 

Offertes voor steenkorven ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw steenkorven en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers