Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Tuinafscheiding kiezen & plaatsen

De tuin is het verlengde van je huis en dat wil je natuurlijk liefst zoveel mogelijk voor jezelf houden. Door een tuinafscheiding te plaatsen krijg je niet alleen meer privacy maar zal je woning ook beter beschermt zijn tegen dieven en kunnen er geen dieren of jonge kinderen meer weglopen. Welke soorten tuinafscheidingen je kan plaatsen overlopen we in dit artikel.

Tuinschutting laten plaatsen door een vakman? Vraag hier gratis offertes aan.

 

 

Welke afscheiding kiezen

Een nieuwe tuinafscheiding kies je best niet enkel op het uitzicht. Elk materiaal heeft andere eigenschappen en deze zullen naargelang je wensen een belangrijke rol spelen bij de uiteindelijke beslissing. Alvorens te kijken naar de verschillende mogelijkheden schrijf je dus best even op wat je verwachtingen zijn van je nieuwe tuinafscheiding. Om je op het juiste pad te brengen sommen we hier de belangrijkste aandachtspunten op die een invloed zullen hebben op de uiteindelijke materiaalkeuze:

 

Onderhoud

Het onderhoud van een tuinafscheiding zal een grote impact hebben op de levensduur en het uitzicht van de gekozen materialen. Heb je weinig tijd of wil je zo weinig mogelijk energie stoppen in je afscheiding dan kies je best voor materialen met weinig onderhoud. Hou er ook rekening mee dat onderhoudsbeurten geld en tijd kosten. Zo kan een goedkope houten tuinafscheiding op lange termijn soms duurder uitkomen dan een afscheiding in tropisch hout.

 

Sterkte en draagkracht

Heb je grote dieren zoals honden en schapen of durven je kinderen wel eens ergens opklauteren dan kies je best voor een afsluiting die voldoende sterk is en niet gaat doorbuigen. Ook wanneer je klimplanten wil zetten zal een versterkte afsluiting nodig zijn.

 

Hoogte

De hoogte van een tuinafscheiding zal een belangrijke rol spelen bij je privacy en veiligheid. Om na te gaan welke afscheidingshoogte je nodig hebt kan je enkele houten palen in de grond kloppen en vervolgens afspannen met een kleurrijk lint. Bekijk je afsluiting vanuit verschillende standpunten om na te gaan of de hoogte voldoet aan je wensen. Hou er ook rekening mee dat sommige bomen en struiken geen bladeren dragen in de winter wat kan zorgen voor andere invalspunten.

Wil je een tuinafscheiding plaatsen en hiervoor een beroep doen op een vakman? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen bij professionele plaatsers van tuinafsluitingen. Klik hier voor meer info.

 

 

Soorten tuinafscheidingen

 

draamomheining Draadomheining

Een omheining met draadafsluiting is één van de meest voorkomende tuinafscheidingen. Het is snel geplaatst, relatief goedkoop en vergt geen onderhoud. Je kan ze kopen in verschillende hoogtes en verstevigingen waar nodig.

Onderhoud: Een draadafscheiding vergt geen onderhoud.
Levensduur: Meer dan 40 jaar zonder onderhoud.
Privacy: Geen. Afsluiten kan met lamellen, sparren of doeken

Lees hier alles over de draadafsluiting

 

 

omheining beton Tuinafscheiding in beton

Beton is terug van weg en dat dankzij de nieuwste panelen die er net uitzien als hout of gestapelde stenen. Een tuinafscheiding in beton is bijzonder sterk en ook volledig winddicht. Ook geluid zal deels tegengehouden worden met deze tuinafsluiting.

Onderhoud: Vuil afspoelen met de tuinslang.
Levensduur: Meer dan 50 jaar afhankelijk van kwaliteit en plaatsing
Privacy: Volledig afgesloten

Lees hier meer over betonnen afsluitingen

 

 

tuinomheining hout Houten tuinafscheiding

Hout is een bijzonder warm materiaal dat ook makkelijk te bewerken is. Houten tuinafscheidingen komen voor in allerlei vormen en houtsoorten wat ook een impact zal hebben op de prijs. Zo is hout niet alleen het goedkoopste materiaal voor een afscheiding maar tegelijkertijd ook het duurste.

Onderhoud: Afhankelijk van de houtsoort.
Levensduur: Van 5 tot 100 jaar
Privacy: Matig tot zeer goed.

Ontdek hier alle soorten afsluitingen in hout

 

 

betafence steenkorven Steenkorven

De steenkorf wordt vaak gecombineerd met een andere tuinafscheiding vanwege zijn hoge kostprijs. Zo kan je de tuin relatief goedkoop afscheiden met een draadomheining en rondom je terras of ramen steenkorven plaatsen. De losse plaatsing van steenkorven zorgt ook voor een leuk blokkenspel in je tuin.

Onderhoud: Geen onderhoud nodig.
Levensduur: Meer dan 100 jaar afhankelijk van frame.
Privacy: Zeer goed.

Lees hier alles over steenkorven

 

 

kunststof omheining Kunststof tuinschermen

Ook kunststof wordt steeds vaker gebruikt om de tuin af te scheiden. Het wordt vervaardigd van gerecycleerd materiaal en is verkrijgbaar in tal van vormen en kleuren. Zo kan je kunststoffen tuinpanelen kopen met het uitzicht van betonstructuur of hout. Ook de bevestigingspalen zijn verkrijgbaar in kunststof.

Onderhoud: Afspoelen met de tuinslang
Levensduur: Meer dan 40 jaar
Privacy: Zeer goed.

Lees hier alles over tuinafsluitingen in kunststof

 

Offertes voor afsluitingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw afsluiting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers