Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Tuinafsluiting kunststof

Kunststof is de nieuwste trend in de tuin. Het wordt tegenwoordig gebruikt om terrasplanken, tuinmeubelen en tuinschermen mee te vervaardigen. Geen onterechte keus want een tuinafsluiting in kunststof heeft heel wat unieke voordelen ten opzichte van heel wat andere afsluitingen in metaal, hout of beton. In dit artikel kom je meer te weten over de verschillende uitvoeringen en voordelen.

Kunststof tuinafsluiting laten plaatsen door een vakman? Vraag hier vrijblijvend offertes aan.

 

Voordelen van tuinafsluiting in kunststof

Een kunststof afsluiting vergt quasi geen onderhoud. Er is geen kans op splinters, je hoeft ze niet elk jaar opnieuw te behandelen en ze zijn ook kant en klaar verkrijgbaar zodat de plaatsing relatief snel verloopt. Hoewel je het in eerste instantie niet zou denken zijn plastic afsluitingen ook milieuvriendelijk omdat er gebruikgemaakt wordt van gerecycleerd materiaal.

 

Verschillende uitvoeringen

Wanneer men over kunststof spreekt denken de meeste mensen aan lompe en glanzende constructies waarvan je meteen ziet dat ze fake zijn. Niets is echter minder waar! Plastic omheiningen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in heel wat variaties, opstellingen, kleuren en texturen. Zo zijn er heel wat panelen verkrijgbaar die net op hout of beton lijken.

 

Kunststof sierhekwerk

Een afscherming in kunststof hoeft niet steeds uit volle panelen te bestaan. Je kan ze ook verkrijgen in sierhekwerk met dat verschil dat ze nauwelijks onderhoud vergen. Op deze foto zie je een kunststof imitatie van de typische Amerikaanse White picket fences. Ze zien er identiek uit maar met dat grote verschil dat het niet zal rotten en dat je ze ook niet jaarlijks moet verven.

 

Panelen met houtimitatie

Kunststof tuinschermen met houtimitatie zijn één van de populairste uitvoeringen van het moment. Ze hebben de natuurlijke uitstraling van hout met dat grote verschil dat ze absoluut geen onderhoud vergen. Bovendien zijn ze ook verkrijgbaar in tal van kleuren zodat het net lijkt alsof je geschilderde houten tuinschermen hebt. Een speciale UV coating zorgt ervoor dat de kleuren vol blijven en dat er geen vervaging optreedt. Als alternatief kan je ook kiezen voor betonplaten met houtlook. Meer info vind je hier.

 

Kunststof tuinschermen met betonlook

Ook de versie die beton imiteert is erg in trek. Net zoals bij de houtimitaties vergen deze panelen absoluut geen onderhoud. Het grote voordeel ten opzichte van echte beton afsluitingen is dat deze constructie een pak lichter in gewicht is. Hierdoor plaatsen ze niet alleen veel makkelijker maar is er ook geen zware fundering nodig. Door deze factoren ligt de prijs van kunststof tuinschermen een pak lager dan betonpanelen.

 

Prijs van kunststof tuinafsluiting

De prijsklasse van plastic tuinschermen situeert zich tussen Europees hout en betonplaten met textuur. Kunststof is dus een mooie middenklasser om de tuin relatief goedkoop maar toch stijlvol af te sluiten. Ook benieuwd naar de kostprijs van kunststof tuinschermen in jouw tuin?

 

kunststof afsluiting voorbeeld

 

Offertes voor afsluitingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw afsluiting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers