Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Betonplaten met houtstructuur

Heel wat mensen verkiezen de natuurlijke uitstraling van hout bij een afsluiting maar zien al snel op tegen het jaarlijkse onderhoud en de geringe levensduur. Gelukkig zijn er nu heel wat alternatieven voor handen zoals betonplaten met houtstructuur.

 

Een combinatie van voordelen

betonnen omheining hout structuur Betonplaten bieden de meest stabiele omheining van jouw woning. De platen zorgen voor een complete afsluiting die volledig winddicht is. De omheining is zeer sterk en dus ideaal om zaken aan te monteren. Bovendien vergen betonnen platen weinig onderhoud en gaan ze levenslang mee. Doordat een betonplaat gemiddeld tot ongeveer 15 centimeter onder de grond wordt ingewerkt, biedt deze afsluiting ook een perfecte barrière tegen ontsnappende dieren zoals honden, geiten en konijnen. Deze voordelen heb je bij een houten afsluiting minder of zelfs helemaal niet.

Anderzijds biedt een houten afsluiting een rustgevende, veel natuurlijkere en mindere strakke uitstraling. Dat heb je dan weer niet bij een betonnen afsluiting, die een meer industriële look beoogt. De ideale mix lijkt dan ook een afsluiting in betonnen platen in houtstructuur. De platen zijn in beton, maar ze zien er wel uit als houten platen. Je behoudt hierbij alle voordelen van betonplaten, en je kunt bovendien genieten van de zachte uitstraling die de houten structuur zal bieden.

 

 

Variaties en mogelijkheden van betonplaten met houtstructuur

Betonplaten met houtstructuur zijn in heel wat variaties te verkrijgen. De kleuren gaan van wit, over grijs, groen en zandkleur, naar bruine en zelfs zwarte tinten.
Ook de vorm en gedetailleerde afwerking van de afsluiting kan precies naar jouw voorkeur worden opgesteld. De horizontale delen van de platen kunnen recht, schuin, of in vlechtmotief worden geplaatst. Men kan kiezen tussen afgeronde of vierkante palen. Ook verschillende houtstructuren en nerven zijn mogelijk.

Betonplaten met houtlook zijn meestal ook in de massa gekleurd. Mochten de platen ooit beschadigd raken door een zwaar voorwerp dan zal de zichtbare schade steeds beperkt blijven. Om zeker te zijn dat je betonplaten in de massa gekleurd zijn vraag je dit best duidelijk na bij je verkooppunt. In de massa gekleurde betonplaten met houten structuur zijn bovendien ook kleurvaster dan platen die enkel gekleurd zijn aan de oppervlakte.

 

Plaatsing van betonplaten

betonplaat-met-houtstructuur Betonplaten kunnen vrij snel worden geplaatst. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen met hulp van vrienden of familie, of je kunt hiervoor beroep doen op een professional. Betonplaten ogen niet alleen ijzersterk, ze zijn het ook. De palen worden dan ook in de grond vastgezet met beton of chape. Ongeveer een derde van de zichtbare hoogte van jouw omheining zit nog eens in de grond verwerkt. Geen wonder dus dat deze omheining levenslang loodrecht zal blijven staan.

Naast het feit dat beton zeer zwaar is en je dus daardoor niet zomaar alleen aan de slag kunt, zijn er weinig minpunten aan betonplaten met houtstructuur. Vergeet wel niet dat, als je geen enkel risico op het ontstaan van mossen en schimmels wilt lopen, je de betonplaten best af en toe eens schoonmaakt.

Wie een afsluiting wil plaatsen en daarbij twijfelt tussen een betonnen of een houten variant, doet er goed aan om ook deze derde variant te overwegen. Een betonplaat met houtstructuur combineert immers alle voordelen.

 

Offertes voor afsluitingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw afsluiting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers