Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Afsluitingentuin.be Online info & inspiratie over afsluitingen en hun prijzen.
Vergelijk meer dan 300 gespecialiseerde plaatsers online!
header image
Afsluitingentuin.be

Betonplaten afsluiting

Betonplaten zijn een erg dankbaar materiaal om de tuin af te sluiten. Ze vergen nauwelijks onderhoud, zijn bijzonder sterk en beschermen ook tegen inkijk, onkruid en windvlagen. Welke soorten betonplaten er gebruikt kunnen worden voor een omheining en aan wat de prijs van betonplaten zijn kom je hier te weten.

 

Variaties en mogelijkheden met betonplaten

Een omheining met betonplaten kan met diverse materialen opgebouwd worden. De keuze hiervan is afhankelijk van je persoonlijke keuze en budget. Een overzicht van de mogelijkheden:

 

Traditionele grijze betonplaten
Een afsluiting in grijze betonplaten was vooral in de jaren ’60 tot ’80 bijzonder populair. Nadien maakten ze plaats voor draadafsluitingen die veel goedkoper waren en afgeschermd werden met een haag. Nu tuinen steeds kleiner worden en het onderhoud zo beperkt mogelijk moet zijn is de klassieke betonplaat weer terug van weg. Ook de industriële look weet veel mensen te bekoren die een strak tuinontwerp nastreven.

 

Betonplaten met draadafsluiting
Bij dit type afsluiting worden robuuste betonplaten als fundering gecombineerd met een traditionele draadafsluiting. Door onderaan betonplaten te voorzien zal de afsluiting beschermd zijn tegen schade van grasmaaiers, kan onkruid minder snel doorgroeien en zullen mollen geen weg naar je tuin kunnen graven. Door beton te combineren met een draadafsluiting krijg je een transparante afwerking. Wens je meer geborgenheid dan kan je deze altijd laten overgroeien met klimop of doeken voor plaatsen.

 

Betonplaten met structuur
Voor mensen die de industriële uitstraling van grijze egale betonplaten niet echt appreciëren zijn er ook betonplaten op de markt met houtstructuur of baksteenmotief. Deze platen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en geven je tuin een warme en sfeervolle indruk. Voorbeelden van realisaties en waar je deze platen kan kopen vind je in dit artikel.

beton geimpregneerd hout tuinscherm

Betonplaten met houten panelen
Betonplaten zijn ook perfect te combineren met hout. De fundering van de afsluiting bestaat uit stevige betonnen palen met één betonplaat langs de onderzijde. Deze betonplaat zal de houten panelen dragen en ervoor zorgen dat het hout niet in contact komt met de bodem wat kan zorgen voor schade en rottingsverschijnselen. Het grootste voordeel van dit type afsluiting is de natuurlijke uitstraling, het lichte gewicht en de mogelijkheid om te kiezen uit diverse patronen.

 

Opbouw van een afsluiting met betonplaten

Een afsluiting met betonplaten wordt steeds opgebouwd met paalhouders. Deze worden door middel van een fundering in de grond verankerd. De afstand tussen de paalhouders varieert afhankelijk van de lengte van de betonplaten en gewenste opvulling. Een afstand van 180 centimeter komt het vaakst voor.

 

Onderhoud van een omheining met betonplaten

Een afsluiting die opgebouwd is met betonnen platen en palen vergt weinig tot geen onderhoud. Dergelijke omheiningen gaan makkelijk 50 jaar mee zonder enig onderhoud. Wil je mos en vuilophoping vermijden dan kan je de afsluiting wel om de 3 jaar reinigen met een hogedrukreiniger. Zo blijft je afsluiting er als nieuw uitzien.

 

Betonplaten kopen: Prijs en nuttige weetjes

betonnen afsluiting De prijs van een afsluiting met betonplaten varieert sterk naargelang de totale lengte en de gewenste hoogte. Meestal hanteert men 180 cm als standaardhoogte, maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een schutting van 200 cm hoog.

De prijs per lopende meter om een omheining met betonplaten te laten plaatsen begint reeds vanaf 50 euro per lopende meter (bij een standaardhoogte). Hou er bij het vergelijken van prijzen ook rekening mee welke funderingen er gegoten worden en wat de dikte van de betonplaten is. Voor een prijsvoorstel op maat van jouw project verwijzen we je graag door naar onze offerteservice.

 

 

 

Offertes voor afsluitingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw afsluiting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers