Tuin afsluitingen

Tuinwerken laten uitvoeren?
Vraag hier online offertes aan.

Draadpanelen: toepassingen & prijs

Draadpanelen zijn hekwerken van gepuntlaste metaaldraad. Het zijn stevige panelen waarmee je een betrouwbare en duurzame afsluiting kan creëren. Een omheining met draadpanelen is duurder dan een afsluiting met draad, maar ze biedt ook meer bescherming en qua uitvoering valt er ook wat meer te kiezen.

 

plaatsing draadpanelenWaarvoor worden draadpanelen gebruikt?

Draadpanelen zijn erg geschikt voor het omheinen van tuinen, parken, parkings, dierenweides, sportvelden en fabrieksterreinen. Ze zijn in verschillende hoogtes en uitvoeringen verkrijgbaar.

De panelen zijn goed te combineren met een toegangspoort en je kan er een stevige omheining mee maken die een goede bescherming tegen ongewenste bezoekers biedt.

 

Het voordeel ten opzichte van een omheining met draad is de sterkte en de stabiliteit van de constructie. Daarom worden ze vaak gebruikt als omheining van publieke terreinen. Het zijn vooral de wat lichtere panelen die geschikt zijn voor thuisgebruik.

Welk type paneel je best kiest, hangt af van de functie die de afsluiting zal gaan vervullen. Bij toepassing in een voortuin, waar je een lage afsluiting wil maken, heb je in de regel niet zulke zware panelen nodig. Bij een bedrijventerrein is het juist belangrijk dat de hekken vandalismebestendig zijn. Daar kies je dan best voor hoge, zware panelen.

 

prijs draadpaneelVoordelen van draadpanelen

• Lange levensduur

• Erg stevige constructie

• Gunstige prijs-kwaliteit verhouding

• Je hebt er geen onderhoud aan

• Je kan een draadpaneel laten begroeien met klimplanten

• Combinatiemogelijkheden met toegangspoort

 

Plaatsing en prijs draadpanelen

Draadpanelen kan je met speciale clips aan de steunpalen bevestigen. Voor de stevigheid is het doorgaans noodzakelijk dat de palen met (snel)beton in de grond worden vastgezet. Bij plaatsing worden de panelen eerst aan de paal bevestigd en dan op hun plaats gezet. Het is ook mogelijk om de panelen op een stenen ondergrond te plaatsen, bijvoorbeeld bij plaatsing op een balkon. Hiervoor zijn speciale sokkels en beugels verkrijgbaar die je met schroeven vast kan zetten in de vloer en aan de muur.

Een draadpaneel van goede kwaliteit (200 x 200 cm verzinkt en geplastificeerd) kost gemiddeld 55 tot 60 euro. De prijs van wat lagere panelen (100 cm hoog) schommelt doorgaan tussen 30 en 35 euro. Hierbij komen nog wel de kosten voor de metalen palen, beugels en clips. Metalen palen van 200 cm hoog kosten gemiddeld 25 tot 30 euro per stuk.

Zoek je een vakman voor de plaatsing van draadpanelen?
Klik dan hier om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.

draadpanelen combinatie met toegangspoort

Draadpanelen gecombineerd met toegangspoort

 

Kwaliteit van de panelen

De sterkte van een draadpaneel hangt samen met de dikte van de draad, de grootte van de mazen en de wijze van bevestiging. Hoe dikker de draad, hoe kleiner kans dat deze doorgeknipt wordt. Gepuntlaste schermen van respectabele dikte zullen niet doorbuigen, ook niet wanneer er flink wat druk op wordt uitgeoefend.

Ook de wijze waarop de panelen aan de palen worden bevestigd speelt een rol. Je hebt verschillende bevestigingssystemen en niet alle clips zijn even sterk. Wanneer je voor een bekend merk kiest, kan je zeker zijn van de kwaliteit en weet je zeker dat je er jarenlang geen omkijken meer naar hebt.

 

Verschillende soorten draadpanelen

Draadpanelen kan je herkennen aan de rechthoekige mazen. De draden zijn dus niet gevlochten, maar ze zijn gepuntlast. De panelen zijn meestal groen, zwart of antracietkleurig maar ook andere RAL kleuren zijn mogelijk, afhankelijk van het type scherm. De bovenkant van dit type afsluiting kan gebogen of recht zijn. Bovendien zijn er tegenwoordig ook draadpanelen te koop waarvan de draad aan de bovenkant in een bepaalde vorm gebogen is. Deze hebben een wat vriendelijkere uitstraling dan de standaard panelen.

 

Ben je op zoek naar een vakman voor de plaatsing van draadpanelen? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen bij professionele plaatsers van tuinafsluitingen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.