Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Afsluitingsdraad info & prijzen

Eén van de manieren om je tuin te omheinen is het plaatsen van een afsluitingsdraad. Ze zijn heel betaalbaar, vragen amper onderhoud en gaan een leven lang mee. Hier lees je meer over de voordelen, prijzen, soorten en plaatsing van afsluitingsdraad.

 

Soorten afsluitingsdraad

Er zijn verschillende soorten afsluitingsdraad. Bekende draadsystemen voor thuisgebruik zijn: Plasitor en Pantanet. Dit is geweven gaas met ruitvormige of vierkante mazen. Dit type geplastificeerd draad is sterk en veerkrachtig en verkrijgbaar in de kleuren groen en zwart. Deze draadsoorten zijn ook geschikt voor begroeiing met klimplanten. Het is ook mogelijk om een combinatie te maken van verschillende soorten draad. Zo kan standaard draadgaas gecombineerd worden met één of meerdere prikkeldraden. Dergelijke combinaties zijn vooral geschikt voor het tegenhouden van ongewenste bezoekers.

 

 

Prijs draadafsluiting

De kostprijs van een draadafsluiting is vooral afhankelijk van het type afsluiting. Enkele richtprijzen:

Soort draadafsluiting
Gemiddelde prijs per lopende meter
(incl. btw en plaatsing)
Standaard draadafsluiting€ 30 à 45
Draadafsluiting met bovenbuis€ 45 à 50
Draadafsluiting met bovenbuis en betonplaat€ 50 à 75
Draadpanelen€ 70 à 90

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. De prijzen zijn ook sterk afhankelijk van de hoogte en lengte van de omheining, de bereikbaarheid van de locatie, de voorbereidende werken die nodig zijn, … Wil je zeker zijn van een exacte prijs op maat van jouw project? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij gespecialiseerde plaatsers via de offertepagina.

 

Afsluitingsdraad

 

Hoe kies je de perfecte afsluitingsdraad?

Welke soort afsluitingsdraad je het beste kiest, hangt af van de functie en de locatie van de afsluiting. Stel dat inbraakbeveiliging het voornaamste doel is, dan zul je een draadsoort moeten nemen die vooral stevig is en hard. Ook zal de afsluiting voldoende hoog moeten zijn en eventueel voorzien van een opstand met prikkeldraad.

Indien privacy het meest belangrijk is en je een grote afstand moet overbruggen, dan kun je eens uitkijken naar privacy matten. Deze kunnen eenvoudig aan de afsluiting worden bevestigd, zijn relatief goedkoop en bieden direct veel privacy maar er zijn nog tal van andere materialen.

Twijfel je nog altijd over de perfecte afsluitingsdraad voor jouw woning? Vraag hier info & prijzen aan bij onze aangesloten vakmannen.

 

Plaatsingswijze afsluitingsdraad

Een draadafsluiting wordt met metalen palen vastgezet in de grond. Vaak gebruikt men een bovenbuis voor extra stevigheid maar dit is niet perse noodzakelijk en functieafhankelijk. Aan de onderzijde kan eventueel een betonplaat aangebracht worden.

Deze extra bescherming en versteviging is vooral handig wanneer er sprake is van niveauverschillen tussen percelen en om te voorkomen dat zand en vuil aan de onderzijde door de afsluiting komen. Ook kun je ermee voorkomen dat dieren onder de afsluiting door graven (konijnen, honden, enz).

 

Privacy beschermen

Een afsluitingsdraad kan voldoende privacy bieden indien je deze bekleedt met een zichtremmend materiaal. Dat kan een natuurlijk materiaal zijn zoals gevlochten heidematten (Ericamatten) of een kunststof materiaal zoals privacy doek (zichtremmend doek) of PVC lamellen. Het voordeel van deze materialen is dat je er na plaatsing geen omkijken meer naar hebt en dat de afsluiting onmiddellijk veel privacy biedt. Heb je wat meer geduld en wil je liever een natuurlijke begroeiing, kies dan voor begroeiing met klimplanten.

 

afsluitingsdraad heidematten

 

Afsluitingsdraad met klimop

Je kunt een draadafsluiting laten begroeien met een klimplant, zoals klimop (Hedera). Dit is een winterharde en snelgroeiende klimplant die goed tegen de afsluitingsdraad kan groeien. Je hebt per lopende meter ongeveer zes klimopplanten nodig. Houd er wel rekening mee dat het zeker enkele jaren (drie tot vier jaar) duurt voordat de afsluiting netjes is dichtgegroeid. Verder moet je er rekening mee houden dat klimop sterk woekert en dat het meerdere keren per jaar gesnoeid moet worden. Indien je voor klimop kiest, gebruik dan een afsluitingsdraad mét bovenbuis in verband met het gewicht aan de bovenzijde. Dat kan aardig oplopen door de steeds groter wordende plantenmassa.

 

groene afsluitingsdraad Voordelen van een draadafsluiting

  • Snel te plaatsen
  • Relatief goedkoop
  • Geen onderhoud vereist
  • Kan bekleed worden met privacy schermen
  • Begroeiing is mogelijk
  • Lange levensduur

 

 

Offertes voor afsluitingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw afsluiting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers