Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Zwarte afsluiting: mogelijke materialen & inspiratie

Een zwarte afsluiting is een echte hoogvlieger. Ze duiken overal op en zijn zowel stoer en strak als tijdloos. Ze passen dus bij elke woonstijl. Op zoek naar inspiratie voor jouw zwarte afsluiting? In dit artikel vind je voorbeelden van zwarte afsluitingen in hout, metaal en beton. Je ontdekt ook de richtprijzen voor zwarte omheiningen in deze verschillende materialen.

Ga snel naar:
1. Zwarte afsluiting in hout
2. Zwarte afsluiting in metaal
3. Zwarte afsluiting in beton

1. Zwarte afsluiting in hout

Afsluitingen in hout ogen erg natuurlijk. Door de brede waaier aan afwerkingsmogelijkheden passen ze bij zowat elke bouwstijl. Binnen het assortiment van houten tuinafsluitingen kan je kiezen voor Europees hout, tropisch hardhout of geïmpregneerd hout.

 

Voorbeeld 1: Landelijke post-and-rail afsluiting zwart gebeitst

zwarte afsluiting

Dit eenvoudige houten hekwerk ziet er traditioneel en rustiek uit. Een verweerde houten tuinafsluiting kan je met gemak een nieuwe look geven door de schutting zwart te schilderen. Ontdoe het oppervlak eerst van alle vuil en mos en schuur vervolgens alles goed op. Breng daarna een geschikte primer en bovenlaag aan en werk desgewenst af met een laklaag. Zo heb je in een handomdraai een nieuwe afsluiting.

⇒ Prijs houten afsluiting: vanaf € 1 (onbehandeld zachthout) à € 20 (geïmpregneerd hout) per lopende meter (excl. btw & plaatsing)

 

Voorbeeld 2: Donker tuinscherm in Europees hardhout

omheining zwart

Dit tuinscherm in Europees hardhout (verkrijgbaar in kastanje of eik) is een gesloten tuinscherm, beginnend vanaf de gevel. Europees hardhout gaat ongeveer 15 à 25 jaar mee. En als je deze houtsoort na verloop van tijd nog eens lakt of beitst, kan je die levensduur makkelijk verlengen.

⇒ Prijs tuinscherm in Europees hardhout: vanaf € 45 per lopende meter (excl. btw & plaatsing)

 

Voorbeeld 3: Houten schutting met zwarte betonpalen

zwarte tuinafsluiting

Deze open schutting in hout werd gerealiseerd met zwarte betonpalen om de platen steviger te verankeren. Ter bescherming van de houten schutting plaatsen vakmannen een betonnen verankering onderaan de omheining. Zo krijgt opstijgend grondwater geen kans om de afsluiting aan te tasten. Betonpalen zijn robuust en je kan ze vrijwel met elke houtsoort combineren. Op deze manier verleng je de levensduur van jouw houten schutting aanzienlijk.

⇒ Prijs houten schutting met betonpalen: vanaf € 50 per lopende meter (excl. btw & plaatsing)

 


2. Zwarte afsluiting in metaal

Een zwarte tuinafsluiting in metaal of smeedijzer oogt eenvoudig, maar tegelijk ook elegant en gesofisticeerd. Zeker wanneer je voor een sierhekwerk kiest. Afsluitingen in metaal zijn neutraal en passen daarom bij elke woonstijl. Het materiaal is onderhoudsvriendelijk en duurzaam en gaat tientallen jaren mee.

 

Voorbeeld 1: Zwarte draadafsluiting

zwarte draad afsluiting

Een veel voorkomende keuze is een soepele draadafsluiting. Die zijn erg licht, waardoor ze makkelijk te plaatsen en te integreren zijn in hun omgeving. De palen worden gebetonneerd en vervolgens wordt de metaaldraad strak aangespannen. Zo’n draadafsluiting is vaak de goedkoopste optie.

⇒ Prijs draadafsluiting + bovenbuis + betonplaat: gem. € 50 à 75 per lopende meter (incl. btw & plaatsing)

 

Voorbeeld 2: Zwarte draadpanelen

Draadafsluiting zwart

Het stoerdere broertje van de draadafsluiting zijn de draadpanelen. Deze bestaan uit gelaste metaaldraad, waardoor ze niet doorbuigen. Naar inbraakveiligheid toe is dit ook de betere keuze. Je kan draadpanelen ook verkrijgen met een ronde, afgebogen bovenkant. Zo zien ze er een tikkeltje specialer en sierlijker uit.

⇒ Prijs draadpanelen: gem. € 70 à 90 per lopende meter (icl. btw & plaatsing)

 

Voorbeeld 3: Elegant zwart (sier)hekwerk

Zwarte afsluiting metaal

Iedereen kent wel het elegante sierhekwerk in staal of smeedijzer dat voortuinen siert. De beschermende coatinglaag kan je naar wens in het zwart laten realiseren. Voor de afwerking van jouw afsluiting kan je kiezen uit verschillende decoratieve elementen. Je kan het geheel sober houden of je kan kiezen voor bollen of sierpijlen als ornamenten

⇒ Prijs sierhekwerk: vanaf € 30 à € 90 per lopende meter (excl. btw & plaatsing)

 

Zorg voor meer privacy met een zichtbreker

Vind je dat je draadafsluiting of draadpanelen te veel inkijk bieden in je tuin? Dan kan je zichtbrekers als lamellen, heidematten, klimplanten, hagen of een zichtdoek plaatsen langs de afsluiting. Deze oplossingen zijn vaak eenvoudig te plaatsen, waardoor je in een handomdraai meer privacy hebt.

TIP: op zoek naar een zichtbreker voor je zwarte tuinafsluiting? In onze webshop vind je tal van zichtdoeken en heidematten.

 


3. Zwarte afsluiting in beton

Beton is een erg onderhoudsvriendelijk materiaal dat opnieuw meer opduikt in het straatbeeld. Betonschermen houden nieuwsgierige blikken buiten en zijn bestand tegen onkruid en sterke windvlagen. Je kan kiezen tussen traditionele betonplaten, betonplaten met draadafsluiting, betonplaten met structuur of betonplaten met houten panelen.

 

Voorbeeld 1: Zwarte betonplaten met structuur

zwarte afsluiting beton

Voor mensen die de industrieel ogende betonplaten niet mooi vinden, maar die wel de duurzaamheid van beton wensen, zijn er betonplaten met een structuur beschikbaar. Op de bovenstaande foto gaat het om een stijlvolle steenstructuur. Mooi van uitzicht, maar wel met de robuustheid van beton.

⇒ Prijs betonplaten: vanaf € 50 per lopende meter (excl. btw & plaatsing)

 

Voorbeeld 2: Afsluiting met betonpalen, draadgaas & lamellen

Zwarte afsluiting beton en metaaldraad

Dit voorbeeld is een afsluiting met gemengde materialen: de verankering en de palen bestaan uit beton. Daartussen is een groene metalen draadafsluiting opgespannen. De betonplaat voorkomt schade aan de omheining wanneer je het gras maait en zorgt er ook voor dat huisdieren moeilijker onder de omheining door kunnen graven. De omheining is afgewerkt met lamellen uit kunststof om de tuin volledig af te sluiten. Deze kunststofstrips kun je in verschillende kleuren verkrijgen.

⇒ Prijs betonpalen met draadafsluiting: vanaf € 30 per lopende meter (excl. btw, plaatsing & lamellen)

 

TIP: vraag gratis offertes aan bij vakmannen actief in je buurt

Alle bovenstaande prijzen zijn slechts richtprijzen. De totale kostprijs van jouw zwarte tuinomheining hangt voornamelijk af van de hoogte & lengte van de afsluiting, het gebruikte materiaal en de afwerking (bv. decoratieve elementen op sierhekwerk). Stel jezelf duidelijke vragen naar hoe je wil dat jouw nieuwe afsluiting eruit zal zien en bespreek dit met een ervaren vakman.

Wil jij weten hoeveel jouw zwarte omheining zal kosten? Maak dan gebruik van onze gratis en vrijblijvende offerteservice. Ontvang binnen enkele werkdagen prijsvoorstellen op maat van jouw project door ervaren plaatsers actief in jouw buurt. Start jouw aanvraag hier.