Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Tuinschermen beton: mogelijkheden & prijzen

Een omheining met betonnen tuinschermen lijkt misschien een koele en saaie afsluiting, maar je kan ook kiezen voor betonplaten met decoratieve structuur. Deze platen zijn tegenwoordig vrij populair omdat ze een moderne uitstraling hebben en bij allerlei soorten tuinen passen. Verder gaat een betonscherm een leven lang mee en heb je er vrijwel geen onderhoud aan.

 

Voordelen

betonnen tuinschermen klassiek • De betonnen tuinschermen vereisen, afgezien van een periodieke reinigingsbeurt, geen enkel onderhoud.

• Sterke, stabiele omheining met een zeer lange levensduur.

• Door de compacte constructie zijn betonschermen geluidswerend.

• Veel privacy, je kunt niet door de schermen kijken.

• Verkrijgbaar in diverse decoratieve structuren en kleuren, waardoor het beton bij verschillende soorten tuinstijlen past.

• Goedkoper dan een gemetselde muur.

 

Wil je betonnen tuinschermen laten plaatsen? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen. Klik hier voor meer info.

 

 

Mogelijkheden voor tuinschermen uit beton

Zoals reeds gezegd hoeft een betonnen afsluiting tegenwoordig geen kille bedoening meer te zijn. Er bestaan namelijk heel wat manieren om een tuinafsluiting uit beton een hedendaagse uitstraling te geven.

 

1) Betonnen schermen met structuur

Door allerlei moderne productietechnieken kan beton tegenwoordig op verschillende decoratieve manieren worden afgewerkt. Het assortiment tuinschermen met structuurplaten is vrij uitgebreid en door het grote aanbod aan kleuren en afwerkingen kunnen ze in verschillende soorten tuinstijlen goed tot hun recht komen.

Het hout- en vlechtmotief zijn bijvoorbeeld populaire structuren, maar ook stenen met reliëf kunnen je betonnen afsluiting een mooie en moderne toets geven.

 

 

2) Tuinschermen hout beton

Beton kun je goed combineren met hout. De industriële look van beton contrasteert mooi bij de warme uitstraling van hout en qua prijs is een dergelijke combinatie ook erg interessant. Hout-betonschermen hebben een lange levensduur en zijn erg stabiel.

De houten planken of schermen worden tussen palen uit beton bevestigd. Door het betonnen fundament zal het hout minder snel gaan rotten en kan het na een regenbui goed uitdrogen. Lees hier meer over houten tuinschermen.

 

 

Betonnen tuinschermen plaatsen

Een betonnen tuinscherm bestaat uit meerdere betonplaten die tussen gleufpalen naadloos op elkaar worden gestapeld. De palen worden met een betonnen fundamentsokkel in de grond verankerd. Door de manier waarop de betonplaten zijn geconstrueerd zie je de naden tussen de platen nagenoeg niet terug of maken ze deel uit van de structuur. De palen kun je aan de bovenkant vierkant laten of afwerken met een bijbehorende sierkap van beton.

Het plaatsen van een tuinscherm uit beton vergt enige vaardigheid en het is best een zware klus omdat je te maken hebt met zware platen en palen die al gauw 50 tot 80 kilo per stuk wegen. De plaatsing laat je dus beter over aan ervaren plaatsers.

 

 

Prijs tuinschermen beton

De prijs van een omheining met betonschermen wordt grotendeels bepaald door het aantal meters, de hoogte en het soort afwerking. Indien je een afsluiting met standaard betonplaten laat plaatsen, dan mag je rekenen op een kostprijs vanaf ongeveer 50 euro per lopende meter (bij een standaardhoogte van 180 cm). Wil je liever een stijlvolle afsluiting met moderne structuurplaten, dan kun je eerder denken aan prijzen vanaf 80 euro per lopende meter (excl. plaatsing).

Ben je op zoek naar een prijs op maat voor een omheining met betonnen tuinschermen? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen bij professionele plaatsers van tuinafsluitingen. Klik hier voor meer info.

 

tuinschermen beton

 

 

Hoe moet je de betonnen schermen onderhouden?

Tuinschermen van beton zijn onderhoudsvriendelijk en je hebt er nagenoeg geen onderhoud aan maar net zoals iedere afsluiting kan ook beton na een tijdje vervuild raken door zand of mosgroei. Je kunt het vuil eenvoudig met een hogedrukreiniger of tuinsproeier verwijderen.

Je kunt er ook voor kiezen om het beton te impregneren met een vocht- en vuilafstotend middel. Hiermee voorkom je dat vuil zich gaat hechten aan het beton, waardoor het nog makkelijker te reinigen is. Mocht het scherm onder invloed van uv-straling op termijn lichter van kleur zijn geworden, dan kun je het gewoon overschilderen met een geschikte latexverf. Het scherm ziet er dan weer als nieuw uit.

 

 

Let op voor kalkuitbloei!

Op betonproducten, zoals een betonplaat, kan sporadisch kalkuitbloei voorkomen. Dit is een witte aanslag die veroorzaakt wordt door vocht dat chemische reacties aangaat met andere componenten in het beton. Het optreden van dit verschijnsel heeft niet met de kwaliteit van het beton te maken want ook op beton van hoge kwaliteit kan het soms voorkomen. Kalkuitbloei is niet schadelijk voor het beton en verdwijnt normaal gezien weer vanzelf.

 

Offertes voor afsluitingen ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van jouw afsluiting en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers